Sport

Superračunalo prognoziralo utakmicu Hrvatske i Maroka, evo kome daje prednost

vatreni protiv rusije

Neki misle da je utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu tek nešto više od ekshibicijskog susreta, posebice u usporedbi s finalom u kojem će Lionel Messi i Kylian Mbappe ići jedan protiv drugoga u susretu Argentine i Francuske. Za Hrvatsku i Maroko, bez obzira na to što drugi misle, ona je od velikog značaja”, navodi The Analyst u najavi susreta za broncu, kako prenosi Index.

U istom tekstu navode se podaci koje je izbacilo superračunalo ocjenjujući šanse momčadi koje se sučeljavaju za broncu. Prema njemu je blaga prednost na strani hrvatske reprezentacije, no šanse su porasle i za Maroko, usporede li se postoci prije ogleda tih momčadi u grupnoj fazi.

Hrvatska i Maroko odigrali su 0:0 na otvaranju skupine F. Superračunalo tada je davalo 24.8 posto šansi Maroku za pobjedu. Sad taj postotak iznosi 30.9 posto. Hrvatska je i dalje u prednosti te njene šanse za osvajanje brončane medalje iznose 43.1 posto. Postotak da će utakmica završiti bez pobjednika je 26 posto.

Banner 300x250 DU 1

Nikad se nije dogodilo da je utakmica za treće mjesto riješena udarcima s bijele točke. Takvih je odigrano 19. Samo je jedna otišla u produžetke. Bilo je to 1986. godine, a Francuska je u njemu s 4:2 bila bolja od Belgije.

Pročitajte još

POSLJEDNJEG VIKENDA U LISTOPADU Na Mirinovu finale autoslalom sezone

Dulist

Mlade nogometašice ŽNK Ombla ostvarile sjajan rezultat na Golmania Cupu 2024

Dulist

Filip Boro iz NK Župa dubrovačka otišao na probu u engleski premierligaški klub Brighton

Dulist