Sport

Superračunalo prognoziralo utakmicu Hrvatske i Maroka, evo kome daje prednost

vatreni protiv rusije

Neki misle da je utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu tek nešto više od ekshibicijskog susreta, posebice u usporedbi s finalom u kojem će Lionel Messi i Kylian Mbappe ići jedan protiv drugoga u susretu Argentine i Francuske. Za Hrvatsku i Maroko, bez obzira na to što drugi misle, ona je od velikog značaja”, navodi The Analyst u najavi susreta za broncu, kako prenosi Index.

U istom tekstu navode se podaci koje je izbacilo superračunalo ocjenjujući šanse momčadi koje se sučeljavaju za broncu. Prema njemu je blaga prednost na strani hrvatske reprezentacije, no šanse su porasle i za Maroko, usporede li se postoci prije ogleda tih momčadi u grupnoj fazi.

Hrvatska i Maroko odigrali su 0:0 na otvaranju skupine F. Superračunalo tada je davalo 24.8 posto šansi Maroku za pobjedu. Sad taj postotak iznosi 30.9 posto. Hrvatska je i dalje u prednosti te njene šanse za osvajanje brončane medalje iznose 43.1 posto. Postotak da će utakmica završiti bez pobjednika je 26 posto.

Nikad se nije dogodilo da je utakmica za treće mjesto riješena udarcima s bijele točke. Takvih je odigrano 19. Samo je jedna otišla u produžetke. Bilo je to 1986. godine, a Francuska je u njemu s 4:2 bila bolja od Belgije.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca