Politika

“Šuica pokušava Muratti smijeniti pomoću Vićana”

"Šuica pokušava Muratti smijeniti pomoću Vićana"

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je na konferenciji za novinare da Dubravka Šuica, šefica dubrovačkog HDZ-a i gradska vijećnica, vodi intenzivne razgovore s Perom Vićanom ne bi li ga privoljela na smjenu Olge Muratti.

Također je optužio svoje koalicijske partnere u Dubrovniku, SDP, da su u neformalnoj koaliciji sa Šuicom, a kao primjer za to naveo je Zračnu luku Dubrovnik, u čijoj je upravi brat Dubravke Šuice Frano Luetić, dok je sama Šuica ušla u Nadzorni odbor tvrtke.

– Ja kao gradonačelnik po pitanju smjene Olge Muratti nemam pravo glasa, ali kao predsjednik ŽO HNS-a ističem da ne podržavamo takav stav HDZ-a, jer gospođa Muratti radi uspješno, sve odluke donosi u skladu sa zakonom – rekao je Vlahušić, osvrnuvši se i na rok za sazivanje sjednice Gradskog vijeća, kojemu po HDZ-u 5. prosinca prijeti raspuštanje.

Vlahušić, naime, podržava tezu Muratti da se u rokove ubraja i tematska sjednica o granicama na Kleku, koja je, po njemu, bila iz djelokruga rada Gradskog vijeća. U suprotnom, rekao je, ne bi niti bila održana.

– Smjena Olge Muratti je moguća ako na svojoj strani budu imali još 2-3 vijećnika, jer HNS i SDP to neće podržati. Očito je da Dubravka Šuica u zadnje vrijeme razgovara s Perom Vićanom i pokušava ga privoliti na svoju stranu da smijeni Muratti. O tome će odlučiti nezavisna lista, odnosno odlučit će hoće li to prihvatiti ili ne i takve odluke nisu na nama – govorio je Vlahušić.

– Neuobičajeno je što predsjednica GO HDZ-a Dubravka Šuica traži smjenu Olge Muratti kad postoji neobična koalicija SDP-a i HDZ-a na lokalnoj razini. Jer teško je razumjeti da je u upravi najuspješnije tvrtke, Zračne luke, brat Dubravke Šuice, a da je ona u Nadzornom odboru. Da se mene pita, budite sigurni da takav odnos ne bi bio. Zašto je SDP sklopio neformalnu koaliciju, to je njihov problem pa onda još više čudi taj zahtjev za smjenu Olge Muratti – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist