Politika

Šuica: Ne mora Hrnić biti u HDZ-u da bi bio u Povjerenstvu

goran hrnic

Je li Goran Hrnić član HNS-a ili HDZ-a? Nakon što je duList došao u posjed članske iskaznice HNS-a s imenom Gorana Hrnića i objavio je na svom portalu, reagirao je Regionalni tajnik Valentin Dujmović tvrdeći kako Hrnić 'uvidom u dostupnu arhivu nije član te stranke od 2005. godine'.

Na članskoj se iskaznici lako može uočiti pečat HNS-a Zagreb kao i 2000. godina, kao godina upisa u stranku.

Regionalni tajnik Dujmović svoje tvrdnje da Hrnić nije član te stanke potkrijepio je i 'činjenicom' koju su u kolovozu  2012. objavili brojni portali, pa tako i duList, kako je Goran Hrnić imenovan za voditelja HDZ-ovog Povjerenstva za turizam. Dujmović je time aludirao kako je Hrnić član HDZ-a, jer naveo je u reagiranju 'samim tim što je Hrnić član povjerenstva za turizam HDZ-a nikako ne može biti član HNS-a jer je već član druge političke stranke'.

Reakciju o tome je li direktor agencije Gulliver, Goran Hrnić član HDZ-a dobili smo i od predsjednice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice koja tvrdi da Hrnić nije HDZ-ovac.  

– Od 1998. godine sam predsjednica dubrovačkog HDZ-a, a članica sam od samog početka i nemam saznanje da je Goran Hrnić ikada bio član niti da je zatražio članstvo u HDZ-u. Hrnić je veliki stručnjak za turizam i takav profil je potreban svakoj stranci pa tako i HDZ-u, a prije svega Dubrovniku i dubrovačkom turizmu. Zato je Goran Hrnić kao nestranačka osoba i dio tima za turizam u dubrovačkom HDZ-u.

Podsjetimo, Andro Vlahušić optužio je Gorana Hrnića da je ispred HDZ-a opstruirao sastanak predstavnika dubrovačkih agencija u gradskoj upravi na koji se Vlahušić nije pojavio. Naime, Vlahušić je zakazao sastanak s agencijama u srijedu u 13 sati, a u isto to vrijeme je još uvijek gostovao u jednoj radijskoj emisiji. O odgodi ili kašnjenju nije obavijestio predstavnike agencija.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist