Crna kronika

SUDJELOVAO U PROMETNOJ U DUBOKOJ LJUTOJ Zbog vožnje pod utjecajem alkohola Stjepan Simović dao mandat na raspolaganje

SUDJELOVAO U PROMETNOJ U DUBOKOJ LJUTOJ Zbog vožnje pod utjecajem alkohola Stjepan Simović dao mandat na raspolaganje

Nakon prometne nesreće koja se u subotu zbila u Konavlima oglasio se njen sudionik Stjepan Simović koji je priznao kako je vozio pod utjecajem alkohola zbog čega je svoj mandat vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije dao na raspolaganje. Njegu izjavu za DuList prenosimo u cijelosti.

– Sinoć sam sudjelovao u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Dubokoj Ljutoj. Na sreću prometna nezgoda je prošla samo s materijalnom štetom i jednom lakše ozljeđenom osobom. O uzrocima i okolnostima nezgode više ću moći izjaviti nakon završene policijske obrade. Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno jutros sam predsjedniku Vatrogasne zajednice DNŽ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim – poručio je Simović.

Na ovu temu oglasila se i Hrvatska vatrogasna zajednica koja je osudila ovakav način ponašanja.

– Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje. Sukladno zakonskim mogućnostima, poduzet ćemo odgovarajuće mjere kako bismo poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu našeg humanog zvanja – iznijeli su u priopćenju.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist