Kultura

Subotnja kava u Galeriji uz ‘Vatrenu paletu Pinove jeseni’

Subotnja kava u Galeriji uz 'Vatrenu paletu Pinove jeseni'

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 22. srpnja u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu retrospektivnu izložbu Josipa Trostmanna pod nazivom ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ u sklopu programa ‘Subotnja kava u Galeriji’.

Riječ je, podsjetimo, o prepoznatljivom i izvrsno prihvaćenom programu Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se UGD još više želi približiti sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu će posjetitelje provesti njena kustosica Andrea Batinić. Izložbom se obilježava čak šezdeset godina njegova stvaralaštva, a izloženo je više od osamdeset djela. U zasebnom prostoru predstavljeni su i radovi umjetnikovih učenika čime je obilježen Trostmannov dugogodišnji pedagoški rad. Predstavljena je i bogata dokumentacija iz života umjetnika, kao i video s intervjuom umjetnika o njegovom likovnom stvaralaštvu. Izložba prikazuje njegov stvaralački put od šezdesetih godina do danas, a može se posjetiti do 23. srpnja.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

-Veselimo se Vašem dolasku! – pozivaju sve sugrađane i posjetitelje iz Umjetničke galerije Dubrovnik.

Subotnja kava u Galeriji uz 'Vatrenu paletu Pinove jeseni'

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist

ZA VIKEND Zadnja prilika za pogledati ‘Vidi kako Lokrum pere zube’

Dulist

[FOTO] VJESNIK DALMATINSKIH ARHIVA Predstavljen časopis u obnovljenoj dvorani Svetog Vlaha u Sponzi

Nora Di Leo