DuList IN

SUBOTA NA 9. KINOOKUSU Kakve veze ima kuhanje sa skladanjem?

SUBOTA NA 9. KINOOKUSU Kakve veze ima kuhanje sa skladanjem?

Na 9. Kinookusu subota donosi pregršt zanimljivih događaja u Stonu i Malom Stonu.

Od 9 do 22 sata na placi ispred Zgrade Općine održava se Kinolokus, gdje svoje tradicijske i eko proizvode nudi dvanaest proizvođača.

U 16 sati u Malom stonu održat će se natjecateljski dio festivala, kad će biti prikazan dugometražni film ‘Fermentirano’ (redatelj Jonathan Cianfrani, SAD, 2017., 67′) te kratkometražni filmovi ‘Pogledaj!’ (redatelj Meinardas Valkevičius, LIT, 2017., 3’), ‘Ribar’ (redateljica Ana A. Alpízar, KUB, NIZ, SAD, 2017., 15’) i ‘Beebox’ (redatelj Cable Hardin, SAD, 2018., 2’).

Od 19 sati u atriju Kneževog dvora slijedi program ‘Kinofokus’ kojeg uređuje i vodi Ivo Karapešić, a večeras je tema ‘Snađi se s onim što imaš’. Postoje li sličnosti između procesa kuhanja hrane i skladanja glazbe? Nije li upravo moć improvizacije i neukrotiva kreativnost ono što odlikuje vrsne glazbenike i kuhare? Slobodan Bobo Ljepava, aka Otpisanimator, poznati je dubrovački rap glazbenik i kuhar. Alan Polzer jedan je od najtalentiranijih mladih jazz percussionista u Hrvatskoj, također Dubrovčanin i strastveni kulinar. Bobo i Alan dijele dvije velike strasti koje se prepliću u temi ovogodišnjeg Kinookus FFF-a. Ovaj kuharsko-glazbeni dvojac publici će predstaviti kreativni pristup namirnicama koje će im organizatori, bez njihovog prethodnog znanja, staviti na raspolaganje.
Za vrijeme pripremanja hrane snimat će zvukove u sampler mašinu i od njih na licu mjesta “skuhati” pjesmu po principu snađi se s onim što imaš. Ako si kreativan, kažu, muziku možeš raditi od najjednostavnijih zvukova, kao i jela od osnovnih namirnica.

Od 21 sat na glavnoj placi u Stonu nastavlja se natjecateljski dio festivala, a prikazat će se dugometražni film ‘Grand Cru’ (redatelj David Eng, KAN, 2017., 79’).

Kinobus kreće s Pila za Ston u 18 sati, a povratak za Dubrovnik iz Stona u 23.30 sati.

Pročitajte još

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist

[ŽUPSKI PJAT] ‘Priče iz Mlina’ Vedrana Mezeija u mističnoj atmosferi stare mlinice obitelji Duper

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist