Koronavirus u Hrvatskoj

Studentski dom uskoro spreman za smještaj zaraženih koronavirusom

studentski dom 5 1

Radovi na novom studentskom domu, koji je predviđen kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom, privode se kraju i uskoro će biti spreman za slučaj potrebe.

Radove je danas obišao dubrovački gradonačelnik Mato Franković u društvu zamjenice Orlande Tokić i ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice, ističu iz Grada Dubrovnika.

U suradnji Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskog centra, Vodovoda, Libertasa, Sanitata, JVP Dubrovački Vatrogasci, građevinskih tvrtki i agencija za čišćenje te sugrađana volontera, prostor studentskog doma osposobljen je za prihvat većeg broja zaraženih.

-Učinjeni su dodatni napori svih sudionika kako bi se radovi čim prije završili te je tako u 48 sati iskopana, trasirana i asfaltirana pristupna cesta ulaza studentskog doma, a za samo četiri dana dom je spojen na kanalizaciju. Ujedno su, brzom reakcijom firmi za čišćenje s područja Dubrovnika i sugrađana volontera, unutarnji prostori očišćeni i pripremljeni za prihvat korisnika. Ovaj prostor bit će na raspolaganju za smještaj bolesnika s blagim simptomima i onih koji moraju biti u samoizolaciji, a nemaju gdje – ističu iz Gradske uprave.

Foto: Grad Dubrovnik Facebook

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist