Kultura

STRIP ZA KRAJ GODINE Iz tiska izašao drugi dio integralnog izdanja o Dundu Maroju

STRIP ZA KRAJ GODINE Iz tiska izašao drugi dio integralnog izdanja o Dundu Maroju

Najbolji poklon za Dom Marina Držića ova je neobična godina čuvala za kraj – s ponosom objavljujemo kako je iz tiska izašao drugi dio integralnog strip izdanja Dundo Maroje, ilustratora Dubravka Kastrapelija – poručili su u četvrtak iz ove gradske ustanove u kulturi.

Držićeva glasovita izreka s početka drugog čina o tome kako se ‘trijeba s bremenom akomodavat’ pokazala se kao izvrsni putokaz za stanje globalne pandemije koronavirusa. Godinu su, kažu, poletno otvorili s izložbom vrijednih i rijetkih izdanja talijanskog bibliofila Cristiana Pambianchija ‘Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine Zbirka Pambianchi – Kramarić’ u prostoru Lazareta. Zatim se sve promijenilo, ističu, no prihvatili su novonastale okolnosti te su se ‘akomodali’ i nastavili komunicirati s publikom na nove načine.

– A onda smo za Božić dobili vrijedan poklon, vijest kako je naš projekt Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine Zbirka Pambianchi – Kramarić uvršten u godišnji program ugledne ustanove Pinacoteca di Brera iz Milana za 2021. godinu čime je dobio međunarodnu potvrdu. Da dobrim vijestima tu nije bio kraj potvrđuje i izlazak iz tiska drugog dijela integralnog strip izdanja Dunda Maroja, čiji smo prvi dio javnosti predstavili potkraj 2019. – naglasili su iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist