Kultura

STRIP ZA KRAJ GODINE Iz tiska izašao drugi dio integralnog izdanja o Dundu Maroju

Najbolji poklon za Dom Marina Držića ova je neobična godina čuvala za kraj – s ponosom objavljujemo kako je iz tiska izašao drugi dio integralnog strip izdanja Dundo Maroje, ilustratora Dubravka Kastrapelija – poručili su u četvrtak iz ove gradske ustanove u kulturi.

Držićeva glasovita izreka s početka drugog čina o tome kako se ‘trijeba s bremenom akomodavat’ pokazala se kao izvrsni putokaz za stanje globalne pandemije koronavirusa. Godinu su, kažu, poletno otvorili s izložbom vrijednih i rijetkih izdanja talijanskog bibliofila Cristiana Pambianchija ‘Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine Zbirka Pambianchi – Kramarić’ u prostoru Lazareta. Zatim se sve promijenilo, ističu, no prihvatili su novonastale okolnosti te su se ‘akomodali’ i nastavili komunicirati s publikom na nove načine.

– A onda smo za Božić dobili vrijedan poklon, vijest kako je naš projekt Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine Zbirka Pambianchi – Kramarić uvršten u godišnji program ugledne ustanove Pinacoteca di Brera iz Milana za 2021. godinu čime je dobio međunarodnu potvrdu. Da dobrim vijestima tu nije bio kraj potvrđuje i izlazak iz tiska drugog dijela integralnog strip izdanja Dunda Maroja, čiji smo prvi dio javnosti predstavili potkraj 2019. – naglasili su iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

NOVI REDATELJSKI IZAZOV Robert Bošković u Beogradu postavlja mjuzikl ‘Posljednih pet godina’

Dulist

Nasmijite se uz predstavu ‘Art’ na daskama Držićeva teatra

Dulist

Jasmina Runje prvi se put predstavlja velikom samostalnom izložbom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija