AktualnoHrvatska

Što posjeduje novi šef DORH-a? Osam nekretnina, dva automobila…

Što posjeduje novi šef DORH-a? Osam nekretnina, dva automobila...

Novi predsjednik državnog odvjetništva Ivan Turudić, kako pišu 24sata prema zadnjim podacima iz imovinske kartice, ima osam nekretnina. Riječ je o stanu u Zagrebu od 120 m2 čija je procijenjena vrijednost 220 tisuća eura i garaži od 10 tisuća eura.

U Virovitici ima oranicu od 14806 kvadrata čija je vrijednost 6 tisuća eura. Također je u Virovitici i suvlasnik kuće od 5730 m2 čija je vrijednost 4 tisuće eura. U Rezovačkom vinogradu ima oranicu od tisuću m2 čija je vrijednost tisuću eura. Vinograd od 759 m2 ima u Milanovcu, te je njegova vrijednost 400 eura, tamo je vlasnik još dva vinograda od 2655 i 2664 m2 koji vrijede po 2 tisuće eura.

Posjeduje automobil Volkswagen polo iz 2019. godine čija je vrijednost procijenjena na 10 tisuća eura. A kao izvor stjecanja u imovinskoj kartici je upisano:

– Prodaja starih vozila, vlasništvo sina Ivana Turudića Volkswagen polo i moje vlasništvo Volkswagen Up i razlika od prihoda od nesamostalnog rada.

Kao sudac prima plaću koja se kreće između 4200 i 4350 eura. Ima i ugovor o djelu od 2 tisuće eura, te prima naknadu kao član Visokog suda časti HLK od 3212 eura. Ima i Porsche leasing od 67 tisuća eura, za što mjesečno izdvoji 600 eura.

Supruga mu je vlasnica stana u Zagrebu od 63,09 m2 čija je vrijednost 132 tisuća eura, te druge nekretnine također u Zagrebu čija je vrijednost 3.500 eura. Ima i novčane štednje od 64 tisuće eura, te 20 tisuća američkih dolara.

Uz to ima i ugovor o djelu od 2.500 eura te kredit u Zagrebačkoj banci od 50.000 eura.
Inače Ivan Turudić pohađao je osnovnu i srednju školu u Virovitici, vojni rok je služio u Ljubljani, Pravni fakultet je pohađao u Zagrebu, poslijediplomski studij na pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a doktorski studij upisao je na Fakultetu hrvatskih studija. Što se tiče njegovog radnog iskustva prvo je bio sudački vježbenik na Općinskom sudu u Virovitici, gdje je nakon toga bio i sudac i predsjednik Suda.

Nakon toga je bio sudac Županijskog suda u Virovitici. Preselio se u Zagreb gdje je prvo bio pomoćnik Ministra pravosuđa, a nakon toga i istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, tamo je bio i sudac Kaznenog odjela prvog stupnja i predsjednik te sudac Odjela za USKOK Kaznenog odjela prvog stupnja. Nakon toga preselio se na Visoki kazneni sud gdje je i danas.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist