Aktualno

Što donosi 32. broj magazina ‘Welcome’?

Što donosi 32. broj magazina 'Welcome'?

Turistička zajednica grada Dubrovnika ove je srijede u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik predstavila 32. broj magazina ‘Welcome to Dubrovnik’.
Sve je na početku kratko pozdravila nova direktorica TZ-a Ana Hrnić, kojoj je danas tek drugi dan na novom radnom mjestu.
-Zadovoljstvo mi je što na ovako jedan lijepi način mogu započeti svoj novi profesionalni put. Veselim se uspješnoj suradnji sa svima vama – rekla je Hrnić.
Novi Welcome predstavila je i prelistala Sandra Milovčević, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike.
-Ovaj magazin radimo puni entuzijazma, ali i ljubavi prema našem gradu, naslijeđu i povijesti, prvenstveno za turiste, ali nerijetko nam stižu pohvale domaćih ljudi koji nauče nešto novo ili obnove stara znanja o vrijednim ljudima ili stvarima utkanim u ovaj grad – rekla je.
Welcome započinje dobrodošlicom gradonačelnika Mata Frankovića, kako i priliči dobrom domaćinu. Potom je predstavljena Antoneta Alamat Kusijanović, mlada dubrovačka redateljica, za koju će se u svijetu filma tek čuti. Trenutno završava svoj film Murina u koprodukciji Martina Scorsesea, a više o toj suradnji možete pročitati upravo u ‘Welcome’. U ozračju Feste sv. Vlaha tu je i zanimljiva priča Maje Nodari o poveznici Zagreba i Dubrovnika preko dvaju svetaca zaštitnika, svetog Vlaha i svetog Blaža. A novi broj magazina TZ-a nije mogao proći bez priče o tiramolama, svjedocima života u Gradu, baš kao ni bez Game of Thronesa. U ovom magazinu, naime, možete potražiti tekst o spajanju ljubavi prema Gradu i ovoj popularnoj seriji.
Tu je i tekst o izložbi o ratnom stradanju i obnovi, ‘Dubrovnik, a scarred city’, koja je premijerno postavljena u sjedištu UN-a te je iz New Yorka krenula u Svijet. Obilježena je i stota godišnjica Dubrovačkog arhiva, a jedan od tekstova posvećen je i našem 95-godišnjaku, Vaterpolo klubu Jug, na kojega smo svi jako ponosni. Predstavljen je i mladi dubrovački plivač Mario Šurković. Tu je i tekst o Celestinu Matu Medoviću budući da se ove godine obilježava 100 godina od njegove smrti, ali i Antunu Masli i njegovom značajnom umjetničkom opusu. Naravno, jedna od tekstova posvećen je i maestru Đelu Jusiću, koji nas je napustio prošle godine.

Pročitajte još

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist