Aktualno

STIŽE PROMJENA Iskoristite subotu, sutra će nam trebati ombrele

STIŽE PROMJENA Iskoristite subotu, sutra će nam trebati ombrele

Stiže nam velika promjena vremena pa iskoristite sunčanu subotu za šetnju na svježem zraku.
Naime, nad sjevernom Europom je duboka ciklona sa središtem sjeverno od Norveške, a s njom povezana hladna fronta proteže se preko zapadne Europe, ističe za N1 meterolog Bojan Lipovšćak. Nestabilan hladan zrak s Atlantika prodro je preko Francuske nad Sredozemno more gdje se formirala Genovska ciklona.
Njezin utjecaj na vrijeme u našim krajevima osjetit ćemo već danas tijekom dana u povećanju naoblake i jugu, a u noći na nedjelju i kiši. Genovska ciklona upravljat će vremenom nad našim krajevima veći dio idućeg tjedna uz obilne oborine i jugo.
Danas će vrijeme biti djelomice sunčano. Jutarnje temperarture u unutrašnjosti bile su od 2 do 7, na Jadranu od 10 do 15. Jutarnje magle bilo je u Slavoniji i Baranji te u kotlinama i uz riječne tokove u unutrašnjosti.
Poslijepodne i navečer prognoziramo naoblačenje sa zapada koje će krajem dana donjeti i slabu kišu na sjeverni Jadran i u Gorski kotar. Zapuhat će umjeren, u gorju na udare jak jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i oštro. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24°C, na otocimu i na južnom Jadranu do 25.
U nedjelju vrijeme po jugu, oblačno kišovito s mjestimičnom grmljavinom i udarima vjetra. Obilna oborina moguća je na Kvarneru i u Gorskom kotaru te na južnom Jadranu. Jugo će jačati te će na otvorenom moru sjevernog i srednjeg Jadrana zapuhati olujnom jačinom. Temperature zraka u manjem porastu.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist