Grad

STIGLA PONUDA ZA TERMINAL Francusko-turski konzorcij se ipak nije povukao

STIGLA PONUDA ZA TERMINAL Francusko-turski konzorcij se ipak nije povukao

U prostorima Lučke uprave Dubrovnik danas je otvorena obvezujuća ponuda za izgradnju novog terminala u gruškoj luci, odnosno novog poslovnog centar za turiste i građane.
Time su utišane glasine o tome kako je francusko-turski konzorcij odustao od izgradnje nakon što su dva puta zatražili i dobili odgodu roka za predaju ponude prvo s 10.srpnja na 15. kolovoza, a potom i na 10. rujan.
-Mogu potvrditi kako je jedna ponuda pristigla, o detaljima ne mogu govoriti – rekao nam je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić.
Inače, iza konzorcija Dubrovnik International Cruise Port Investment, stoji francuski i turski kapital. Točnije, u sastavu ovog konzorcija koji je pokazao interes na natječaju su francuska grupa Bouygues Batiment International, kojoj je osnovni posao građevinarstvo, te turska grupa Global Liman Isletmeleri A.S., specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama.
U prvom krugu koji je raspisan 29. rujna 2014. godine, pune tri godina nakon što je Gradsko vijeće jednoglasno usvojila UPU Gruški akvatorij, ovaj konzorcij je prvo dostavio financijsku sliku svog poslovanja, a početkom veljače ove godine uslijedio je drugi krug, a posljednji korak trebao je biti početkom srpnja ove godine.
Budući bi koncesionar prostor u Luci Gruž trebao dobiti na 40 godina,s tim da neće samo gospodariti tim prostorom, već će ga najprije trebati i izgraditi. Na obuhvatu od oko 25 tisuća metara četvornih bit će smješten terminal za brodove na kružnim putovanjima, shopping centar, prostor za parking 700 vozila te novi kolodvor. Vrijednost koncesije procjenjuje se na oko 750 milijuna eura. Gradnja bi trebala početi 2017. a realno je za očekivati da luka u punoj funkciji bude 2019. godine.
Ocjena ponude očekuje se u roku od 15-ak dana.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist