Aktualno

STIGLA NOVA PRESUDA Matko Klarić oslobođen optužbi, vraća se na posao

STIGLA NOVA PRESUDA Matko Klarić oslobođen optužbi, vraća se na posao

Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova izrekao je proteklog utorka novu, puno blažu presudu Matku Klariću, bivšem načelniku Postaje granične policije Gruda. Optužen je za seksualno uznemiravanje mladih kolegica, prisiljavanje policijskih službenica da čiste samostan, te puštanje preko granice osoba koje ju nisu smjele prelaziti. Iako mu je prvom nepravomoćnom presudom bio izrečen otkaz, sada je, kako neslužbeno doznaje Telegram, kazna samo uvjetna.

Upravo je za seksualno uznemiravanje policijskih službenica Klarić kažnjen uvjetno, odnosno neće dobiti otkaz ako u idućih šest mjeseci ne ponovi disciplinski prijestup. Za druga dva nedjela iz prijave oslobođen je krivnje. Pritom, kako je potvrđeno Telegramu, protiv Klarića se kazneni postupak uopće ne vodi.

Različite odluke MUP-ovih sudova

Riječ je o novoj nepravomoćnoj presudi koju je Klariću izrekao MUP-ov Disciplinski sud u Rijeci. Prvi postupak vođen je na Disciplinskom sudu u Splitu i tamo je kazna bila puno stroža. Kao što smo i podsjetili na početku bio je kažnjen prestankom državne službe zbog seksualnog uznemiravanja i slanja na čišćenje, dok mu je je zbog puštanja preko granice izrečena blaža mjera – premještaj. Nakon Klarićeve žalbe sve je vraćeno na početak, a dogodine bi za neke prijestupe već mogla nastupiti zastara.

Zanimljivo je da je uz međuvremenu policijska službenica koja je po Klarićevom nalogu pustila ljude preko granice proglašena krivom i kažnjena. Taj sumnjivi prelazak granice bio je prijavljen i USKOK-u, no nema informacija o epilogu tog postupka.

U svakom slučaju, ova disciplinska presuda još nije pravomoćna, te ostaje za vidjeti hoće li bilo Klarić bilo načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević na nju uložiti žalbu.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist