DuList IN

‘STARI MOMCI’, ‘AMELIE U BIJEGU’…. Zagreb Film Festival stiže u Dubrovnik

'STARI MOMCI', 'AMELIE U BIJEGU'.... Zagreb Film Festival stiže u Dubrovnik

Velika novost nadolazećeg Zagreb Film Festivala geografsko je širenje u okviru programa ‘ZFF putuje’. Festival ove godine stiže u još 15 hrvatskih gradova, tako i u Dubrovnik!

Za istinske ljubitelje sedme umjetnosti ZFF je pripremio tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica koje će, paralelno sa zagrebačkom, gledati publika u kinima diljem Hrvatske. To su: Halla ide u rat, s kojim se na ZFF vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse O konjima i ljudima (posebno priznanje 12. ZFF-a). Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija. Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament.

Brazilsko-urugvajski Voljeni redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a britanska romantična komedija Stari momci u režiji TobyjaMacDonalda, moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s AlexomLawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World) privući će ljubitelje poetike Wesa Andersona.

Također, ZFF je pripremio nešto i za najmlađe filmofile. Riječ je o filmu Amelie u bijegu redatelja Tobiasa Wiemana,  filmskoj priči o prijateljstvu i upornosti gdje se riskantni uspon do planinskog vrhunca pretvara u smionu i emocionalnu pustolovinu.

Program ZFF putuje uključuje i Kockice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma, koji je od svojeg postojanja iznjedrio vrsne mlade redatelje.

DvoranaVisia
15. – 18.11.2018.
15. 11. u 18.00 Voljeni
15.11. u 20.00 Starimomci
16.11. u 18.00 Halla ide u rat
16.11. u 20.00 Voljeni
17.11. u 18.00 Amelie u bijegu
17.11. u 20.00 Starimomci
18.11. 18.00 Amelie u bijegu
18.11. u 20.00 Halla ide u rat

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist