Vaše vijesti

STANOVNICI POKRENULI PETICIJU Cesta kroz Rožat je ‘trkalište’, urgirajte već jednom!

Stanovnici GornjegRožatapokre­nuli su peticiju nezadovoljni proble­mom koji ih muči već godinama – cestom između Prijevora do mosta na Ombli koju nazivaju ‘trkalištem’. Pod­sjetimo, samo u proteklom tjednu na istom su se mjestu dogodile čak dvije prometne nesreće unutar samo tri dana.
— U proteklih nekoliko godina dogodilo se više prometnih nesreća u Gornjem Rožatu, posebno na predjelu izlaska iz zavoja Prijevor na ravnici koja vodi do kuće Gornji Rožat 47, a da ne spominjemo cijelom tom trasom prema Ombli u kojima je čak bilo osoba koje su smrtno stradale, a lakše i teže ozlijeđenih bilo je više. Ovo područje je naseljeno mjesto. Autobusna stanica i cestovna zebra su poprilično udaljenje i postavljene blizu zavoja Prijevor koji je dug i nepregledan, a često budi iza­zove u razbješnjelim vozačima da sti­snu gas na automobilu ili motoru. Ovo otvara veliki problem i nelagodu za prelaženje preko iste zebre te se osobe koje se kreću prema svojim kućama ili stanovima izlažu velikoj opasnosti od pogibelji – ističu u peticiji stanovnici Gornjeg Rožata.
Dalje navode kako su u posljednjih 10 do 15 godina svjedočili nizu promet­nih nesreća te da se unatoč njihovim vapajima prema Gradu Dubrovniku nije ništa stručno poduzelo.
— Zar se ne mogu postaviti ležeći policajci i bolje vidljivi svjetlosni signali prije i poslije pješačkog prije­laza? Zar se ne mogu postaviti kamere kao ona u Čajkovićim, koje snimaju i okidaju na prekoračenje brzine, ali u oba pravca, pogotovo na ravnini od Omble do Prijevora? Cijela ova trasa je pravo trkalište. Dajte, urgirajte, napra­vite više nešto na ovim dionicama puta jer ovo ovako više nema smisla – zaključili su u peticiji stanovnici Gor­njeg Rožata.
Inače, podsjetimo, kako su peticiju za ovaj isti problem stanovnici Rožata pokrenuli i 2012.

Pročitajte još

OVO SU VAŠE FOTOGRAFIJE Zabijelilo se od Konavala do Neretve

Dulist

Poslušajte kako đaci Montovjerne govore po dubrovačku

Dulist

Zdravica festanjulima uz 1049. Festu sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija