Vaše vijesti

STANOVNICI POKRENULI PETICIJU Cesta kroz Rožat je ‘trkalište’, urgirajte već jednom!

STANOVNICI POKRENULI PETICIJU Cesta kroz Rožat je ‘trkalište’, urgirajte već jednom!

Stanovnici GornjegRožatapokre­nuli su peticiju nezadovoljni proble­mom koji ih muči već godinama – cestom između Prijevora do mosta na Ombli koju nazivaju ‘trkalištem’. Pod­sjetimo, samo u proteklom tjednu na istom su se mjestu dogodile čak dvije prometne nesreće unutar samo tri dana.
— U proteklih nekoliko godina dogodilo se više prometnih nesreća u Gornjem Rožatu, posebno na predjelu izlaska iz zavoja Prijevor na ravnici koja vodi do kuće Gornji Rožat 47, a da ne spominjemo cijelom tom trasom prema Ombli u kojima je čak bilo osoba koje su smrtno stradale, a lakše i teže ozlijeđenih bilo je više. Ovo područje je naseljeno mjesto. Autobusna stanica i cestovna zebra su poprilično udaljenje i postavljene blizu zavoja Prijevor koji je dug i nepregledan, a često budi iza­zove u razbješnjelim vozačima da sti­snu gas na automobilu ili motoru. Ovo otvara veliki problem i nelagodu za prelaženje preko iste zebre te se osobe koje se kreću prema svojim kućama ili stanovima izlažu velikoj opasnosti od pogibelji – ističu u peticiji stanovnici Gornjeg Rožata.
Dalje navode kako su u posljednjih 10 do 15 godina svjedočili nizu promet­nih nesreća te da se unatoč njihovim vapajima prema Gradu Dubrovniku nije ništa stručno poduzelo.
— Zar se ne mogu postaviti ležeći policajci i bolje vidljivi svjetlosni signali prije i poslije pješačkog prije­laza? Zar se ne mogu postaviti kamere kao ona u Čajkovićim, koje snimaju i okidaju na prekoračenje brzine, ali u oba pravca, pogotovo na ravnini od Omble do Prijevora? Cijela ova trasa je pravo trkalište. Dajte, urgirajte, napra­vite više nešto na ovim dionicama puta jer ovo ovako više nema smisla – zaključili su u peticiji stanovnici Gor­njeg Rožata.
Inače, podsjetimo, kako su peticiju za ovaj isti problem stanovnici Rožata pokrenuli i 2012.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist