AktualnoUrednički izbor

STANOVNICA OGORČENA ‘Libertasova 17-ica vozi samo do Brgata. Kako bismo trebali do Bosanke?’

bosanka libertas02

Stanovnici Bosanke protekla su dva dana imali probleme s Libertasovom 17-icom koja vozi za ovo naselje, javljaju nam na naš redakcijski mail. Iako su iz Libertasa Dubrovnik proteklog utorka izvijestili kako će zbog izvođenja radova na cestovnoj infrastrukturi u Gornjem Brgatu doći do izmjene u trasi prometovanja linije 17 koja će s Pila prometovati do okretišta na Gornjem Brgatu te ponovno prema Pilama, to nije ostavilo dovoljno vremena da se stanovnici Bosanke organiziraju oko navedene promjene.

-Protekla dva dana ovaj je autobus vozio do Brgata te nije mogao dalje prometovati jer su na tom dijelu u tijeku radovi na asfaltiranju. Brgat je druga općina. Kakve veze mi s Bosanke imamo s Brgatom? Autobus nije mogao dalje voziti i ljude s Bosanke je ostavljao na Brgatu. Asfaltirano je, ne može se proći ni pješke ni autom. Na autobusu piše Pile-Bosanka, a on iskrcava ljude u drugoj općini. Moju gošću s malom bebom je isto iskrcao na Brgatu, a ja sam je uputila na taj autobus jer je gradski i trebao bi služiti nama građanima, tj. stanovnicima Bosanke udaljenih niti dva kilometra od Grada – istaknula je jedna od stanovnica Bosanke.

Naglasila je kako su nažalost prisiljeni plaćati taksi s Brgata do Bosanke.

-Gospodin Nardelli se pobrinuo za svoju općinu, a nas je naš gradonačelnik zaboravio. Put je katastrofa, a za do Srđa vam me treba ni pričati. Osobno dosta rijetko koristim taj autobus jer nije u skladu s mojim radnim vremenom. Prvi ide u 7 i 15, zadnji u 19 i 30. Ima oko šest polazaka s Pila, prilagođenih školskoj djeci, tako i njihovim rasporedima. Točnije, autobus vozi u totalnom neredu – ili umjesto njime pođeš mini busom pa se on pokvari ili se vratiš drugim busom – zaključila je u svom apelu ova stanovnica Bosanke naglasivši da je jako ljutita zbog ovakvog odnosa prema stanovnicima Bosanke.

Pročitajte još

PROMETNI KOLAPS ‘Bolje ostat na poslu, nego u ovu gužvu’

Dulist

VOZAČI OPREZ Prometna nesreća u ulici kralja Tomislava

Dulist

LJUDI SE PITAJU Evo tko je odobrio ograđivanje prostora uz crkvu sv. Đurđa

Dulist