Aktualno

STANICA 50 Otvoreno prvo suvremeno studentsko središte na Kampusu

MOZAIK STANICA 50

‘Stanica 50’ naziv je prvog suvremenog studentskog središta koje je ovog četvrtka otvoreno u prostorijama kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Studentska su središta suvremeno uređeni prostori u kojima studenti i mladi u zajednici mogu stjecati dodatna znanja i vještine te razvijati svoj kreativni i poduzetnički potencijal. Coca-Cola ih poklanja i predaje na upravljanje Sveučilištu i Studentskomu zboru, a korištenje njime bit će besplatno. Zahvaljujući glasovima dubrovačkih studenata i građana Sveučilište u Dubrovniku jedno je od triju sveučilišta koja dobivaju svoju. Druge dvije stanice bit će uređene u Osijeku i Puli.

– Zahvalio bih se svima koji su glasali za studentsko središte, da se ono ostvari u Dubrovniku. Nadam se da će studenti i studentski zbor znati osmisliti sadržaje i događanja koja će se upriličiti u tom prostoru. Siguran sam da će taj prostor postati središte studentskog života u ovoj zgradi i sveučilištu – poručio je prilikom otvaranja rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

– Ono što bi danas trebala biti ključna poruka je društveno odgovorno poslovanje. Ono poslovanje koje ne prepoznaje isključivo i jedino profit tvrtke nego upravo suprotno, ono prepoznaje odgovornost rada u sredini u kojoj se stječe profit. Dobar primjer je Dubrovnik koji je jedan unikatan grad u kojem je korporacija Coca-Cola pokazala kako djelovati odgovorno. Zamislite kada bi sve uspješne tvrtke koje posluju na području grada Dubrovnika pratile model Coca-Cole, siguran sam da bi tada i kvaliteta života i standard u brojnim segmentima života bio jači i kvalitetniji. Tada se ni jedno mjesto u Hrvatskoj ne bi moglo mjeriti s Dubrovnikom. Vjerujem da nikada nije kasno i pozivam sve tvrtke da se pridruže ovom primjeru odgovornog poslovanja – poručio je na otvaranju gradonačelnik Mato Franković.

Nakon uvodne riječi službeno je i otvoreno središte. Kako ono izgleda i tko je sve bio na otvaranju pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist