Crna kronika

Srušio se helikopter Vlaha Marića

Srušio se helikopter Vlaha Marića

Helikopter Dubrovčanina Vlaha Marić tijekom popodnevnih sati petka iz još neutvrđenih razloga prisilno je sletio pokraj autoceste A1, kraj čvora Prgomet. U njemu je uz pilota bilo još troje putnika, a na sreću nema ozlijeđenih.

Rije je o helikopteru Robinson 44, u vlasništvu Marićeve tvrtke Helimax, koji je znatno oštećen, dok će pilot, pišu mediji, biti ispitan i alkotestiran. Prema riječima pilota, pišu 24 sata, u trenutku prisilnog slijetanja motor je radio smanjenom brzinom, no očevidom će se utvrditi točne okolnosti.

Zbog tehničkih poteškoća s letjelicom pilot je morao spustiti helikopter na šljunčano proširenje kraj naplatnih kućica.

U helikopteru su bili tamburaši koji su krenuli posjetiti restoran Macolu u Korenici gdje je večera zabava.

Kako navode iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kontrola zračne plovidbe je odmah po nestanku helikoptera s radarskog ekrana izvijestila Agenciju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, OKC MUP-a i Centar 112.

– Tri putnika i pilot nisu ozlijeđeni, nakon nesreće svi su sigurno napustili helikopter. Od posljedica udara došlo je do znatnog oštećenja na helikopteru. Nakon dojave, na mjesto nesreće odmah su došli Hitna i vatrogasna služba te policija koja osigurava mjesto nesreće do dolaska istražitelja za zrakoplovne nesreće. Očevid će se obaviti sutra, nakon čega će se rastaviti helikopter i otpremiti u hangar pod nadzorom radi daljnje ekspertize do utvrđivanja uzroka ove nesreće – priopćili su iz Ministarstva.
 

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist