Sport

Sretan rođendan Mario!

hezonja HKS

Dubrovčanin Mario Hezonja danas slavi 29. rođendan!

Hezonja, hrvatski profesionalni košarkaš, jedan od najvećih europskih talenata na poziciji beka šutera rođen je 25. veljače 1995. godine. Svoje prve košarkaške korake napravio je na igralištu na SSG-u.

Karijeru je započeo u KK Dubrovnik, a trenutno igra za Real Madrid Baloncesto. Za posljednji mjesec 2023.godine proglašen je MVP-om Eurolige. U posljednjem mjesecu u godini upisao je i dva double-double učinka od ukupno 5 koliko ih ima u 126 utakmica euroligaške karijere i zaslužio naslov najkorisnijeg igrača Eurolige u posljednjem mjesecu 2023. godine. Hezonja je tek treći Hrvat koji je ponio ovu titulu, ali i prvi nakon devet godina, nakon što je Ante Tomić bio MVP mjeseca Eurolige tri puta, a Dario Šarić jednom. U prosincu je tako Mario prosječno ubacivao po 16 poena po utakmici uz 5 skokova i 1.8 osvojenih lopti, kako ističe Hrvatski košarkaški savez.

divlja hezonja02

Standardni je član seniorske reprezentacije Hrvatske. Nedavno je debitirao s kapetanskom trakom reprezentacije na utakmici protiv Francuske. Tu je dužnost već obnašao u mlađim kadetima. Nedavno je za Večernji list istaknuo kako je biti kapetanom nacionalne vrsta velika stvar za njegovu obitelj.

Hrvatski košarkaški savez čestitao mu je rođendan na društvenim mrežama.

-Sretan, najsretniji, a tek 29. rođendan želimo našem Mariju Hezonji!  Puno sreće, zdravlja i nastavi istim putem – radost košarke je zagarantirana! – istaknuli su.

Mario, sretan ti rođendan!

Foto HKS

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist