Politika

SRĐ JE GRAD ‘Franković i Grad Dubrovnik su sramotno kapitulirali pred Pašalićem’

SRĐ JE GRAD 'Franković i Grad Dubrovnik su sramotno kapitulirali pred Pašalićem'

Dubrovačka javnost mjesecima je bila bombardirana istupima gradonačelnika Frankovića u kojima se on predstavljao kao zaštitnik javnog interesa nasuprot jogunastog investitora o kojem je Gradonačelnik u svojoj urbi et orbi izjavi nedavno pisao: ‘Žalosno je da postoji gospodarstvenik koji dođe u Grad u kojem bi zapravo trebao doprinositi, a on radi sve kontra tog istog Grada, ne poštuje ga. No, nije za čuditi se ako se prisjetimo što je sve navedeni izrekao protiv Dubrovčana’, ističu iz Srđ je Grad u svom priopćenju.

Svega nekoliko mjeseci nakon, Franković kapitulira pred tim istim ‘gospodarstvenikom’. Ova je kapitulacija bolna, najprije nama građanima Grada Dubrovnika jer nas taj isti investitor još jednom ponižava, a bolno je i Frankoviću jer je ovaj događaj poprilično razjasnio njegovu realnu poziciju u HDZ-ovoj vertikali. Ona je očigledno vrlo niska, svakako puno niža od one Pašalićeve.

Jasan nam je i realan strah od pada građevinske dozvole za rekonstrukciju Lapadske obale, te posljedično pitanje financiranja europskim novcem ovog projekta, jasan nam je strah od mogućnosti da je Grad Dubrovnik odgovoran što još nema uporabne dozvole za dio projekta, no nije nam jasno zašto su nas mediji mjesecima informirali o tobožnjoj sposobnosti Gradonačelnika gdje su jedan za drugim padali svi „neprijatelji“ projekta, poput suca Julija Čovića, gdje se pozivalo građane da skupa sa svojim gradonačelnikom izađu na javni skup podrške, gdje se pozivalo vijećnike na zajedništvo. Sve je to bilo i ostalo samo obična politička farsa.

Realno, da, Franković i Grad Dubrovnik su sramotno kapitulirali pred Pašalićem, kapitulirali su pred ucjenama, i još nama pred Gradsko vijeće donose da im to i potpišemo. Srđ je Grad to neće prihvatit, neće potpisat i neće kapitulirat – mi ćemo tražiti načine da se ruglo od marine zaustavi i da se jednom realizira komunalna lučica za građane koja bi se skladno uklopila u proširenu i uređenu novu Lapadsku obalu. Više članaka o temi marina Frapa potražite ovdje.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist