Aktualno

Sramota! Fontana na Pilama puna smeća

Dubrovnikom već danima ili bolje reći mjesecima vladaju turisti. Grad ih je prepun, gužve su posvuda.

A kakvu će sliku o Dubrovniku donijeti ponijeti sa sobom po odlasku svakako utječe milijun sitnica od ljubaznosti domaćina, ponude i cijena u restoranima, ali i čistoće same povijesne jezgre Grada.

Godinama su nam turisti hvalili čistoću i urednost javnih površina unutar i oko zidina, no to ove sezone nije tako. Grad se čisti, no očito ne dovoljno, a danas smo svjedočili gomili otpadaka u fontani na Brsaljama.

Žednim i vrućinom izmrcvarenim turistima ne preostaje ništa drugo nego se uz zgrađanje opskrbiti novim zalihama vode..

Inače, kako je istaknuto na stranicama gradske Čistoće u zoni A (a tu spada sama povijesna jezgra i kontaktne zone) tijekom sezone javne se površine pometaju svakodnevno ručno ili strojno, s tim da i poslije podne rade četiri čistača. Također je naglašeno kako se fontane (Velika i  Mala Onofrijeva fontana, Velika i  Mala fontana na Brsaljama, Male fontane na Pločama i  na Peskariji) održavaju svaki dan sukladno programu pometanja javnih površina u zoni "A".

Čistoća je u zoni A, ove sezone, zakazala!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

VEĆ OD PRVOG SRPNJA United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Dulist

GLAS PODUZETNIKA Sportsko-rekreativni plesni klubovi ne rade već osam mjeseci zbog nelogičnih mjera stožera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija