Aktualno

Sramota! Fontana na Pilama puna smeća

Dubrovnikom već danima ili bolje reći mjesecima vladaju turisti. Grad ih je prepun, gužve su posvuda.

A kakvu će sliku o Dubrovniku donijeti ponijeti sa sobom po odlasku svakako utječe milijun sitnica od ljubaznosti domaćina, ponude i cijena u restoranima, ali i čistoće same povijesne jezgre Grada.

Godinama su nam turisti hvalili čistoću i urednost javnih površina unutar i oko zidina, no to ove sezone nije tako. Grad se čisti, no očito ne dovoljno, a danas smo svjedočili gomili otpadaka u fontani na Brsaljama.

Žednim i vrućinom izmrcvarenim turistima ne preostaje ništa drugo nego se uz zgrađanje opskrbiti novim zalihama vode..

Inače, kako je istaknuto na stranicama gradske Čistoće u zoni A (a tu spada sama povijesna jezgra i kontaktne zone) tijekom sezone javne se površine pometaju svakodnevno ručno ili strojno, s tim da i poslije podne rade četiri čistača. Također je naglašeno kako se fontane (Velika i  Mala Onofrijeva fontana, Velika i  Mala fontana na Brsaljama, Male fontane na Pločama i  na Peskariji) održavaju svaki dan sukladno programu pometanja javnih površina u zoni "A".

Čistoća je u zoni A, ove sezone, zakazala!

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija