Sport

SQUARE SUTRA NA DOMAĆEM TERENU Raguž: Publika je naš šesti igrač

SQUARE SUTRA NA DOMAĆEM TERENU Raguž: Publika je naš šesti igrač

Zašto momci zaslužuju punu dvoranu sutra? Mogu reći da nema boljeg poziva od prva dva kola gdje smo na gostovanju u Zagrebu izvukli četiri boda, pogotovo jer se radi o Uspinjači i Dinamu. Prošle godine od ukupno 12 bodova protiv istih momčadi nismo ostvarili niti jedan bod, čime je ova pobjeda još značajnija – rekao je predsjednik MNK Square Željko Raguž u petak na konferenciji za medije uoči utakmice na domaćem terenu protiv šibenskog MNK Crnica u subotu.

Nakon uspjeha u Zagrebu, Square je jači nego ikad uz dva nova pojačanja, a to su Mirko Hrkać i Brazilac Andre Thiago Grahl ‘Keko’ koji su se već pokazali vrlo uspješnima za momčad.

– Uprava kluba je postigla ono što su i treneri i igrači tražili od nas, a to su bolji financijski uvjeti, bolji termini u dvorani, a doveli smo i ciljana pojačanja. To je moguće samo ako imamo sinergiju na relaciji uprava, treneri i igrači što zaista imamo. Zahvalio bih se svim našim sugrađanima koji su nas u velikom broju pratili i prošle godine kad je dvorana većinom bila dupkom puna i sigurno će nam i sutra trebati njihova pomoć. Što reći o našem sutrašnjem protivniku koji je pobijedio obje utakmice i gdje su iznenađujuće dobro ušli u sezonu, pa će nam biti potreban i šesti igrač, a to je naša publika kako bi uspjeli svladati neugodnog protivnika – istaknuo je Raguž.

U ovogodišnjoj sezoni došlo je i do smanjivanja broja ekipa, što je povećalo težinu natjecanja, kaže Raguž.

– Ove godine je liga još zahtjevnija jer se radi o 10 ekipa umjesto 12, što znači da je sva koncentracija kvalitete u ovih 10 klubova. Dva izravno ispadaju iz lige, dok ostalih osam ide u playoff. Cilj je doći do što bolje startne pozicije kako bi u playoffu dobili domaćinstvo viška kad dođu utakmice kod kojih nema popravnih ispita – izjavio je.

Raguž se osvrnuo i na rad kluba s mlađim generacijama, kao i izazovima s kojim se susreću u rodnom gradu.

– Ove godine ozbiljno krećemo s radom s mlađim kategorijama, s našim kadetima i juniorima. Mogu reći da je povratna informacija odlična i da se veliki broj djece prijavio da žele biti dio obitelji Squarea. Narednih dana krećemo s treninzima, a jedan od trenera će biti naš igrač Damjan Šulić koji je izrazio želju da se želi razvijati u tom smjeru. Žao mi je što nemamo prepoznatljivost u samom gradu te da velike hotelske kuće i trgovački lanci ne sudjeluju u sportu kako bi trebali. Ne samo da pomognu MNK Square, već da ulažu i u ostale sportove smatra Raguž.

Podsjeća i da je ulaz na utakmice Squarea, kao i prošle godine besplatan svim ženama i djeci do 12 godina.

O radu i napretku momčadi tijekom ljetne pauze govorio je trener Antun Bačić.

– Bolja smo ekipa nego prošle sezone, napravili smo kvalitetan posao ovo ljeto pa nije iznenađujuće što smo dobro ušli u sezonu. Ako nas posluži zdravlje i sreća, ove godine možemo napraviti i korak više. Po pozicijama ciljna pojačanja su se pokazala kvalitetnima, pogotovo s obzirom na to koliko je teško novim igračima doći u novu sredinu i odmah se pokazati uspješnima. Čeka nas teška utakmica, potom reprezentativna pauza za koju se nadam da ćemo ju dočekati u pobjedničkom ozračju – kaže.

Kapetan tima Hrvoje Cvjetković vjeruje da Squareovci ove godine mogu doći i do pobjedničkih pozicija.

– Najbitnije je da je ostala okosnica ekipe od prošle godine pa smo za godinu dana zreliji i pametniji i sigurno imamo preduvjete za stvoriti nešto više. S ciljnim pojačanjima na svakoj poziciji imamo dva do tri odlična igrača, pa trener ima slatke brige. Na nama je samo da radimo i da možemo napokon po prvi put od 1998. donijeti i jedan trofej kući – zaključio je.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist