Sport

SPORTSKA DVORANA GOSPINO POLJE Kinder joy turnir u uličnoj košarci

Ulicna kosarka Gospino polje

U Gospinu polju u sportskoj dvorani održan je Kinder joy turnir u uličnoj košarci, a najbolje mlade ekipe izborile su prolaz na Državnu završnicu koja se ove godine održava u Rijeci. Igrao se u dvije kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji 2009. godište i mlađe te muška konkurencija 2009. godište i mlađi.

Put u Rijeku u kategoriji 2011. godište i mlađi osigurala je ekipa Nikako u sastavu Borna Stjepović, Marin Smokvina, Nikola Ždrakić i Lukša Kljunak. U kategoriji djevojaka na Državnoj završnici natjecat će se ekipa Ludnica u sastavu Mara Koncul, Ani Kisić, Greta Prkoča i Barbara Skaramica, dok će u muškoj kategoriji 2009. i mlađi s najboljim ekipama u Rijeci snage odmjeriti ekipa Apači u sastavu Borna Bjelopera, Jure Bijelić, Daris Ćesić i Antonio Maslać.

– Brojne talentirane košarkaške ekipe pretvorile su Dubrovnik u centar amaterske košarke u Hrvatskoj. Pobjednici Kinder joy turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem srpnja u Rijeci – napisali su iz Sportskih igara.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, a sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2024. godini održava se po 28. put i to u kontinuitetu od 1996. godine.

 

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist