DuList IN

Snimljen je “Mali debeli rakun”

Snimljen je "Mali debeli rakun"

Završeno je snimanje kratkog igranog filam 'Mali debeli Rakun' dubrovačke redateljice Barbare Vekarić. Film se, podsjetimo, snimao na nekoliko lokacija u Dubrovniku, od 3. do 11. rujna.

Radnja filma smještena je u 1990.-e godine, u predratni i ratni Dubrovnik, a priča se promatra iz perspektive razigrane djevojčice Lili (Gracija Filipović), koja je posebno povezana sa svojim ocem (Nikša Butijer). Lili nije svjesna značenja ratnih događaja koji se odvijaju oko nje, kao ni ratnog stanja koji je njen odnos s ocem doveo u pitanje.

Glavne uloge igraju Gracija Filipović, Nikša Butijer, Anđela Bulum, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Gabrijela Tutek Primorac, Nataša Dangubić, Perica Martinović, Vanesa Vidaković Natrlin, Anđela Karačić i Lea Anđušić. Film je nastao u produkciji Akademije Dramskih Umjetnonsti i filmske udruge Motion, te u koprodukciji Interfilma i Jadran Filma.

Barbara Vekarić rođena je 1987. godine u Dubrovniku, a film „Mali Debeli Rakun“ ujedno je njen diplomski film na studiju režije na Akademiji Dramskih Umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu. Prethodno je snimila nekoliko kratkih igranih filmova, a s filmom „Prva dama Dubrave“, sudjelovala je na Sarajevo Film Festivalu 2012. godine. Također Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) podržao je razvoj njenog dugometražnog scenarija za film „Čekajući Aleksi“.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist