Sport

Smrdelj i Gvozdenica isplivali maraton ‘Rtina 2021.’

Smrdelj i Gvozdenica isplivali maraton 'Rtina 2021.'

Plivački maraton ‘Rtina 2021.’ u dužini od 10 km, u organizaciji KDP ‘Donat’ Zadar održan je protekle subote u Rtini. Nastupilo je 46 daljinskih plivača i plivačica, među kojima i dubrovački predstavnici Pero Gvozdenica (HAKDP “Mladost” Zagreb) te Mato Smrdelj (KDP “Posejdon” Zagreb).

Staza je postavljena pravocrtno s 11 bova, od kojih 9 žutih te 2 crvene okretne, svi plivači su bove trebali okrenuti lijevim ramenom, a vremenski limit za završavanje utrke i bilježenje rezultata je bio tri sata i 30 minuta. Utrka se bodovala i za CRO Cup serijal maratona Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Pobjednik je bio Mađar Kristof Rasovszky (svjetski i europski prvak, sudionik skorih Olimpijskih igara u Tokiu) s vremenom od 1 sata, 46 minuta i 58 sekundi, a među ženama Mađarica Anna Olasz (također plivačica kvalificirana za OI Tokio) s vremenom 1 sat, 58 minuta i 6 sekundi.

Najbolji od hrvatskih predstavnika bio je Roko Krpina (KDP “Donat” Zadar) s 2 sata, 4 minute i 13 sekundi plivanja, te Matea Sumajstorčić (HAKDP “Mladost” Zagreb) sa 2 sata, 4 minute i i 29 sekundi.

Smrdelj je utrku završio za 2 sata, 36 minuta i i 20 sekundi, te zauzeo 28. mjesto od 46 natjecatelja ukupno, te 7. mjesto u Cro cup dobnoj kategoriji M40 – 49, od 11 plivača.

Gvozdenica je uspješno završio utrku, plivajući vrijeme 3 sata, 15 minuta i 44 sekundi, za 44. mjesto ukupno, te 10. mjesto Cro cup kategoriji M40 – 49.

Na fotografiji Pero Gvozdenica u društvu s pobjednicima

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr