Kultura

Slobodan Begić novi ravnatelj našeg Orkestra, mandat mu traje do 2027.!

Slobodan Begić novi ravnatelj našeg Orkestra, mandat mu traje do 2027.!

Slobodan Begić novi je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Mandat mu počinje s prvim danom 2023., a mandatno razdoblje traje do 1. siječnja 2027. godine.

Za ovog čelno mjesto kandidati su još bili hornist DSO-a Toni Kursar, fagotist DSO-a Matija Novaković te dosadašnji ravnatelj DSO-a Damir Milat.

Dirigent Slobodan Begić dosadašnji je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Ovu je dužnost obavljao od ožujka 2018. godine. Javnosti je poznat kao član Kvarteta Sorkočević s kojim je ostvario značajne uspjehe u Dubrovniku, Hrvatskoj i svijetu. Prva je violina Dubrovačkog gudačkog kvarteta.

Grad Duvbrovnik je povodom odluke poslao i službeno priopćenje.

– Nakon provedenog natječaja za imenovanje ravnatelja javne ustanove Dubrovački simfonijski orkestar, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković imenovao je Slobodana Begića ravnateljem DSO-a na mandatno razdoblje od četiri godine, od 1. siječnja 2023. do 1. siječnja 2027. godine. Koncepcija programa Slobodana Begića temelji se na povećanju vidljivosti i vlastitih prihoda, razvoju publike te poboljšanju uvjeta rada i osnaživanju kapaciteta glazbenika, ističe se u obrazloženju imenovanja, a prethodno su dostavljena i mišljenja članova Upravnog vijeća i umjetničkog osoblja Dubrovačkog simfonijskog orkestra o predloženim kandidatima. Zbor umjetničkog osoblja DSO najveću podršku je dao kandidatu Slobodanu Begiću – naglašavaju iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist