Kultura

Slobodan Begić novi ravnatelj našeg Orkestra, mandat mu traje do 2027.!

Slobodan Begić novi je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Mandat mu počinje s prvim danom 2023., a mandatno razdoblje traje do 1. siječnja 2027. godine.

Za ovog čelno mjesto kandidati su još bili hornist DSO-a Toni Kursar, fagotist DSO-a Matija Novaković te dosadašnji ravnatelj DSO-a Damir Milat.

Dirigent Slobodan Begić dosadašnji je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Ovu je dužnost obavljao od ožujka 2018. godine. Javnosti je poznat kao član Kvarteta Sorkočević s kojim je ostvario značajne uspjehe u Dubrovniku, Hrvatskoj i svijetu. Prva je violina Dubrovačkog gudačkog kvarteta.

Grad Duvbrovnik je povodom odluke poslao i službeno priopćenje.

– Nakon provedenog natječaja za imenovanje ravnatelja javne ustanove Dubrovački simfonijski orkestar, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković imenovao je Slobodana Begića ravnateljem DSO-a na mandatno razdoblje od četiri godine, od 1. siječnja 2023. do 1. siječnja 2027. godine. Koncepcija programa Slobodana Begića temelji se na povećanju vidljivosti i vlastitih prihoda, razvoju publike te poboljšanju uvjeta rada i osnaživanju kapaciteta glazbenika, ističe se u obrazloženju imenovanja, a prethodno su dostavljena i mišljenja članova Upravnog vijeća i umjetničkog osoblja Dubrovačkog simfonijskog orkestra o predloženim kandidatima. Zbor umjetničkog osoblja DSO najveću podršku je dao kandidatu Slobodanu Begiću – naglašavaju iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija