Kultura

Slavni argentinski tenor José Cura dolazi u Orebić!

jose cura igre

Uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra slavni argentinski tenor José Cura zapjevat će na orebićkoj rivi na Trgu Peljeških jedara 11. rujna. Bit će to prilika da hrvatska publika, ali i turisti koji borave na našoj obali u ovom prekrasnom ambijentu dožive zvuke argentinske glazbe.

Slavni tenor, koji je ujedno i skladatelj, ali i vrhunski dirigent, upravo će u Orebiću imati praizvedbu svojih novih skladbi. U drugom dijelu koncerta, Cura će izvesti neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti i hrvatske dive – nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar, mlada sopranistica Marija Jelić i dirigentica Marija Ramljak. Koncert će uživo prenositi HRT.

Nastup argentinskog glazbenika uvertira je u Captain’s Town Summer Festival, koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički direktor upravo José Cura.

– Kad se spoji pomorska baština, vrhunska glazba i mediteranski ambijent dobijemo jednu od najljepših svjetskih pozornica. Ovakvi događaji sjajna su promocija Orebića, Pelješca i Dalmacije, stoga ćemo ih svesrdno podržavati – istaknuo je Tomislav Ančić, načelnik Općine Orebić.

José Cura dirigirao je mnogim svjetskim orkestrima, a njegove produkcije poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, a sada je prilika da u njegovom glasu i talentu uživa i hrvatska publika, ali i brojni turisti.

Koncert je podržan od Ministarstva kulture,Dubrovačko-neretvanske županije, ACI marine, Jadrolinije, HEP, Lagune Novigrad d.d., OTP banke, Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist