Sport

SLAVLJE U MLINIMA Gusari proslavili 70. rođendan

SLAVLJE U MLINIMA Gusari proslavili 70. rođendan

Vaterpolski klub Gusar ovog je ponedjeljka proslavio svoj 70. rođendan. A kako drukčije nego utakmicom na plivalištu u Mlinima. Sastali su se Gusari s Cavtaćanima te u pobjedničkom tonu nastavili proslavu rođendana. Gospar Pero Ivelja, koji je igrao prvu službenu utakmicu ovog kluba prije 70 godina, podbacio je loptu i označio početak slavlja.

Inače, gospar Pero bio je i među igračima na prvoj župskoj vaterpolskoj utakmici nakon Drugog svjetskog rata, odigranoj 1946. upravo na blagdan svetoga Roka i to protiv Cavtata. Kako se može pročitati iz povijesti ovog župskog kluba na njihovim stranicama, u to vrijeme nije bilo ničega od vaterpolskih rekvizita u Mlinima pa su se za tu utakmicu posudili golovi (golštange) od Cavtata, a polje se napravilo od letava. Po golove se pošlo barkom Pava Fortunatovića na vesla u Cavtat (Pero Bolotin, Pero Ivelja, Uđenko Marega i jedan gost), a Mato Masar s Krunom Maregom napravio je polje, spajajući konopom letve.

Gusar je večeras slavio, no rezultat je ionako manje važan. Važna je proslava i druženje bivših i današnjih igrača, Župljana koji vole svoj klub i vaterpolo. Slavlje je nastavljeno uz nastup klape Subrenum, a Gusarima su u goste došli brojni čestitari, među njima i vaterpolisti Maro Joković i Elvis Fatović.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist