DuList IN

SKRIVENA I SUVREMENA Festival Treće uho predstavlja Italiju

Trece uho 2015 Italija 1

Peto izdanje festivala Treće uho ove godine posvećenog Italiji, održat će se od 4. do 8. studenog na više gradskih lokacija.

Ovogodišnji festival će otkriti jednu skrivenu ali i suvremenu Italiju, prikazat će bliska i zajednička preko-jadranska iskustva, a sve uz filmove, radionice, hranu, umjetnost i puno priča.

Glazbena i plesna poslastica ovogodišnjeg festivala bit će koncert Tarantata Alessandre Belloni, rođene Rimljanke i dugogodišnje Newyorčanke, strastvene izvođačice plesa tarantelle. Belloni je jedina žena u Sjedinjenim američkim državama i Italiji koja se specijalizirala za južnotalijanske folk plesove, bubnjeve i udaraljke.

Izbjeglička kriza kojoj svjedočimo danas postavlja važna vrijednosna pitanja ne samo državama nego svakom pojedincu kao promatraču ili pomagaču. Tako čak tri festivalska događanja stavljaju naglasak upravo na migrantske procese: izložba fotografija u kombinaciji s kolažom umjetnice Agnese Purgatorio, tribina Gdje pripadaju imigranti? – Lampedusa te predavanje o Književnim migranticama koje grade mostove riječima.

Osnovnoškolci će imati priliku slušati Priče spajalice o Termoliju i Dubrovniku, a festivalska subota je rezervirana za priču za djecu, La Befanu – dobru vješticu. Starije generacije će moći poslušati narodne priče uz talijanski zalogaj.

Ne propustite filmski program koji ove godine donosi pionirska ostvarenja talijanskog neorealizma i filmske klasike: De Sica, Visconti, Rossellini i Fellini.

Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist