Aktualno

Skrb za dobro svih i novi projekti

Skrb za dobro svih i novi projekti

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolazećoj 2013. godini.

Evo razmišljanja nezavisne gradske  vijećnice Marije Delije i načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića.

– Razmišljajući o odgovoru na Vaš upit kakva mi je bila 2012. godina, naviru mi riječi jedne talijanske pjesme koje ga možda najbolje izriču: 'Camminando camminando anche nel dolore e disperzo e amore fermarsi non si puó si va…' Tako, sam kroz 2012. godinu koračala usprkos boli zbog fizičkog gubitka oca, što je definitivno najsnažniji događaj moje osobne memorije kao što su i neke političke inicijative, kojima sam napravila odvažne zaveslaje unutar nemirne pučine dubrovačke zbiljnosti. Godina na zalasku ispunjena burnim privatnim, poslovnim i političkim crticama donijela mi je nenadano i neke nove i snažne susrete s kojima će nadam se, razmišljanja moga srca biti korjenitija i čvršće uhvatiti pravac na kojem u točki (19. svibnja 2013.) postoji mogućnost, koja me s obzirom na proteklu godinu ne bi trebala iznenaditi, a to je izbor za obavljanje zaista posebnog i zahtjevnog zadatka skrbi za dobro svih ljudi, kako bi Grad Dubrovnik, mojim skromnim zalaganjem postao onakvo mjesto za život, kakvo od početka svoje slavne povijesti, zaista i zaslužuje! – rekla je Marija Delija, nezavisna gradska vijećnica.

– Novu 2013. godinu obilježit će projekti poput izgradnje kanalizacijskog sustava za naselja Slađenovići, Kručica i Banići, te u Poslovnoj zoni, s čime će biti završena njena izgradnja, kao i izgradnja 5 i pol kilometara kanalizacijske mreže u Slanomu. Započeli smo projektiranje vodoopskrbe za naselja Majkovi, Ratac, Doli i Smokvina. Pred krajem smo rekonstrukcije javne rasvjete, zamijenjeno je oko 800 svjetiljki s novim, ekološkim i štednim rasvjetnim tijelima prema europskim standardima. Čeka nas i završetak sportske dvorane i vanjskog igrališta u Primorju, završetak Muzeja meda, obnova Kneževa dvora. Završen je i projekt vjetroelektrana na Lisačkim Rudinama, izdana je građevinska dozvola na Rudinama i slijedeće godine čekamo gradnju vjetroparka. Pripremamo i dva cestovna odmorišta na prostoru Raca, dva nadvožnjaka preko Jadranske magistrale, proširenje slanske rive, adaptaciju nerazvrstanih cesta, ulazak u naselja Topolo i Ošlje, spojne ceste bivšom Napoleonovom cestom od Dola do Stona i ulaznih cesta u Slađenovićima, Kručici, Dolima i Slanome – zaključio je načelnik Općine Dubrovačo Primorje Nikola Knežić.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist