Aktualno

Sjećanje na poginule kolege

policija vijenci4

Policijska uprava dubrovačko – neretvanska ovog će tjedna prigodnim aktivnostima obilježiti Dan policije i Blagdan svetog Mihovila.

Danas su položeni vijenci ispred središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo, na grobove poginulih pripadnika policije te kod spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave ispred zgrade Policijske uprave.

Načelnik Tonči Glumac istaknuo je važnost sjećanja na preminule pripadnike ali i podsjetio na nedavne događaje 'policijske povijesti', poput otvaranja policijskog doma 'Ivica Rilović' na Grudi i stupanja na snagu novog Zakona o kaznenom postupku.

Roditeljima i rodbini poginulih policajaca kao i okupljenim policijskim djelatncima obratio se Niko Vuković, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik. On je Glumcu darovao predao knjigu 'Heroji  ne umiru' kojeg je izdala Hrvatska zajednica Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata RH, a simbol sjećanja na više od 5500 palih domobrana u cijeloj Hrvatkoj.
 
Sutra, u utorak 27. rujna, položit će se cvijeće na grobove poginulih pripadnika Policijske uprave izvan Dubrovnika, a istog dana se od 8 do 18 sati u Gospinom polju održava malonogometni turnir ekipa Policijske uprave.
 
Proslava završava u četvrtak 29. rujna, na sam Dan policije i Dan svetog Mihovila, svečanim misnim slavljem u 10 sati u crkvi Sv. Mihajla u Lapadu.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist