Sport

SJAJNI KAKATO Kiša medalja na Ploče Openu

Karate klub Kakato

Dubrovački Karate klub Kakato sudjelovao je ovog vikenda na međunarodnom turniru Ploče Open.

Sudjelovala su 43 kluba s oko 500 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Dubrovačku ekipu, koja je postigla zavidne rezultate predvodio je trener Željo Perković.

Sjajan uspjeh i dva prva mjesta postigla je Iva Ursić i to u kategoriji mlađe kadetkinje -54 kg (12-14) i kadetkinje – 54 kg (do 16 godina).

– Ovoj uspješnoj i proslavljenoj dubrovačkoj karatašici nastup u Pločama značio je i skoru pripremu za međunarodno natjecanje u Sofiji, gdje će sa svojim trenerom otputovati već ovog mjeseca kao predstavnica Hrvatske – ističu iz kluba.

Također, vrsna Karla Stražičić ostvarila je prvo mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje +54 kg, dok je jednako sjajna Mia Lazo zauzela 2. mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje -54 kg, izgubivši u finalu od klupske kolegice Ive Ursić. Najmlađa među njima, Marija Mozara osvojila je prvo mjesto u kategoriji učenice (10-12 godina) -44 kg.

Također, na međunarodnom turniru PLOČE OPEN nastupili su i debitanti u katama: Laura Kopić, Laura Kmetović, Laura Martinović, Petra Savić i Josip Martinović.

Trener Željo Perković nije krio zadovoljstvo postignutim te je najavio Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje koje će se sljedeći vikend održati u Splitu.

Već dokazanim dosadašnjim značajnim uspjesima, natjecatelji dubrovačkog KK Kakato, zajedno s trenerom Željom Perkovićem, posve sigurno će svojim narednim nastupima u borbama i katama doprinjeti popularizaciji karate športa u Dubrovniku i šire te osvojiti pregršt novih odličja s budućih natjecanja.

Tekst i foto: KK Kakato

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist