Sport

Sjajna pobjeda Barakuda!

barakude vaterpolo 3
35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - WED 31 AUG 2022 - Croatia vs France -BASIC Andrija of Croatia.

Još jedna utakmica, još jedna pobjeda Hrvatske na Europskom prvenstvu. I to kakva! Opasna i jaka Francuska je svladana 13:6 u 2. kolu B skupine, te pred čak 8.000 gledatelja, čime se samo množe hrvatski rekordi posjećenosti jedne vaterpolske utakmice. Hrvatski vaterpolisti sada u najgoroj opciji mogu biti drugi u skupini B, dok nam je za prvo mjesto u skupini dovoljan sad i remi.

Početak nije bio iz snova, iako je davao natruhe, konture nečeg dobro što se “valja”. Hrvatska je naime u prvoj četvrtini imala realizaciju igrača više 0-4, napadački je šut bio slabiji, a i u obrani su Francuzi uspjeli u 2-3 navrata probiti naš bok. Rezultiralo je to suparnikovim vodstvima 2:1 i posebno opasno 4:2 za Francusku početkom druge dionice. Tada slijedi prijelomni trenutak cijele utakmice. Točno tri minute i 43 sekunde prije kraja druge četvrtine, pri vodstvu Francuske 4:3, Bijač je obranio prvi šut s igračem manje, nekoliko sekundi kasnije i drugi pokušaj Francuza, te skrenuo loptu u korner. Akcija se Francuza nastavila, ali nastavio je braniti i Bijač, te ubilježio i treću obranu!
Najbolji stimulans svakom vrataru, podizanje na noge cijele Spaladium Arene i početak nabijanja kompleksa Francuzima. Na sve ovo, proradio je i šut naših igrača s vanjskih pozicija. Prvo Bašić za 4:4 malo prije raja prvog poluvremena, a onda u trećoj četvrtini opća kanonada Hrvata po francuskom golu – Harkov, Žuvela 2, Bašić, te Marinić Kragić za 5:1 samo u trećoj dionici, ali i za riješeno pitanje pobjednika. U tom trenutku 9:5, ali bilo je za Francuze još i gore. Slijedilo je to u zadnjoj dionici, prenosi HVS.

S punim pravom smo se pribojavali Francuza, ali smo ih danas demolirali. Proučili smo ih u najsitniji detalj. Čestitke momcima na odličnoj utakmici. Bio je malo grča na početku, ali morate shvatiti da su to većinom momci koji igraju prvi put pred ovakvom atmosferom. Oni su se držali svega što smo se dogovorili. Moramo biti svjesni da nas ne smije u niti jednom trenutku ponijeti niti +5 niti plus +6, da moramo vladati svoji razumom i igrati onako kako smo se dogovorili. Momci su odigrali odličnu utakmicu i čestitam im na tome, ali ova utakmica sada ide u zaborav. Moramo se pripremiti za Grčku koja je sada u ovom trenutku najvažnija utakmica na prvenstvu. Nemamo pravo kalkulirati ništa, mi idemo pripremiti svaku utakmicu u najsitniji detalj. Imamo motiv pa što Bog da. Ovi momci zaslužuju podršku te trebamo vjerovati u njih. Mi ćemo pokušati učiniti sve te da na ovom Europskom prvenstvu odemo što dalje. Analizirat ćemo svaki detalj Grka kao što smo i s Francuzima. Ako nam bude igrač više dobar smatram da imamo veliku šansu za dobiti utakmicu – rekao je Ivica Tucak.

Pročitajte još

Mia Prebisalić brončana na Prvenstvu hrvatske

Dulist

Mario Hezonja s Real Madridom izborio finale Eurolige!

Dulist

ŠAHOVSKI KLUB DUBROVNIK Druga momčad Imotskog poražena rezultatom 5:1

Dulist