Aktualno

SIMOVIĆ O POŽARU U ŽUPI Nadam se da ćemo ga uspjeti riješiti, ali fronta je duga preko 5 kilometara

Iza vatrogasaca je još jedna teška i neprospavana noć zbog požara koji od ponedjeljka navečer bukti u Župi dubrovačkoj. Vatrena fronta duga je preko 5 kilometara, a od ranog jutra u pomoć zemaljskim snagama pristigla su i dva kanadera.
Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, sinoć se fronta na zapadnoj strani uspjela zaustaviti tako da ne zaprijeti kućama.
-Kuće nisu bile u opasnosti, ali je bilo dosta opasno. Uspjeli smo se oko 4 ujutro na istočnoj strani spojiti s vrhom jer su jedni krenuli odozgo iz Konavala, a drugi odozdo, no imamo još izdimljavanja u konavoskim brdima. Na zapadnom dijelu još imamo vrh do kojega nismo uspjeli doći, za sad nije velik i njega još trebamo sanirati. Uz to ćemo dio koji smo odvojili od kuća gledati potpuno cijevima pokriti, ali vjetar je nevjerojatan. Nije ga bilo, a u 7 kao da je već poludio. Znači, idemo od Buića prema Krstacu – ističe Simović za DuList,
Dva kanadera u akciji su od ranog jutra te trenutno saniraju konavoska brda.
-Išli smo s ranijim dizanjem zbog vjetra, jer im je jučer ogromne probleme stvarao i vjetar i turbulencije jer idu jako visoko – ističe Simović.
-Nadam se da ćemo ga uspjeti riješiti, ali velika je fronta duga preko pet kilometara – ističe zapovjednik.

 

 

Pročitajte još

APEL IZ UDRUGE ‘DVA SKALINA’ Ne nabavimo li 5 tisuća eura djeca ostaju bez terapije!

Dulist

Franković: Naći ćemo rješenje kako bi djeca imala vrtić na Konalu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist