Crna kronika

Simović o požaru: ‘Noć nosi rad, stigle su nam freške snage. Gledat ćemo ga što više zaustaviti od kuća’

blank

Oko 150 vatrogasaca i dalje se bori s buktinjom na području Župe dubrovačke. Zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović u Dnevniku Nove TV rekao je kako situacija u momentima izgleda bolje, ali da je ‘potpuno ista kao maloprije’.

-Požar je zahvatio veću površinu, pogotovo ovaj zapadni dio požara. Fronta je velika. Mi smo taj dio kuća kojima je zaprijetio, obranili. Dalje sada kućama ne prijeti, ali normalno – postoji opasnost. Radi se o grubom i kamenitom terenu. Mora se ići polako, bez žurbe i temeljito raditi – kazao je. Komentirao je i detonacije koje su se mogle čuti na požarištu.

-Često se može dogoditi detonacija, nisam dobio dojavu je li mina ili nije. Ako bude nešto, sigurno ćemo provjeriti kako ne bi bilo minsko zaostalo sredstvo. Trenutno zasad nemam tu dojavu – rekao je. Spomenuo je kako je naša županija službeno razminirano područje, ali vazda postoji opasnost, kako je naglasio. Što nosi noć?

-Noć nosi rad. Došle su nam freške snage. Gledat ćemo ga što više zaustaviti od kuća. Puno toga ovisi o vjetru – kazao je. Spomenuo je i istočnu stranu požara, poviše Plata. Požar je na tom dijelu zaprijetio kućama, ali uspješno je zasad zaustavljen. No i dalje prijeti.

-Nije velika fronta, ali je složena i opasna. Proširio se malo prema konavoskim brdima – naglasio je.

Kanaderi pristižu ponovno u pomoć u jutarnjim satima, dodao je.

Našim vatrogascima želimo što mirniju noć…

Pročitajte još

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist

Oglasili se iz Ministarstva: Prošireno područje potrage za kajakašima, traga se za tri osobe

Dulist

Policija: Spašeno je osam osoba, nastavljamo potragu dok god budemo mogli

Dulist