Grad

‘SIGURNOST NA VISOKOJ RAZINI’ S njemačkim stručnjacima o prevenciji kriminaliteta

'SIGURNOST NA VISOKOJ RAZINI' S njemačkim stručnjacima o prevenciji kriminaliteta

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić primili su danas delegaciju njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg, predvođenu Joachimom Schneiderom, koja boravi u službenom posjetu Dubrovniku i Policijskoj upravi dubrovačkoj-neretvanskoj.

Sastanku su nazočili i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, zamjenik načelnika Miro Bajo i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber sa suradnicima.

Zamjenica Tepšić pozdravila je goste i predstavnike dubrovačke policijske uprave u ime gradonačelnika Frankovića, istaknuvši kako je u Gradu Dubrovniku sigurnost na iznimno visokoj razini, što je važno kako za građane, tako i za posjetitelje. Pohvalila je odličnu suradnju gradske uprave s policijskom upravom, izdvojivši suradnju u okviru projekta „Poštujmo Grad“, naglasili su iz Grada Dubrovnika.

– Zajednički bdijemo nad sigurnošću naših građana i posjetitelja, poglavito u ljetnim mjesecima kad u Gradu boravi velik broj turista. Kroz projekt „Poštujmo grad“ radimo niz aktivnosti, dio u suradnji s policijom, posebice kad je riječ o regulaciji prometa.Zbog specifičnosti naše prometne infrastrukture, prometne blokate su dosada stvarale najviše problema i tu nam je policijska uprava od iznimne pomoći. – izjavila je zamjenica Tepšić.

Zamjenik pročelnika Katičić govorio je o suradnji s policijom kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta, tijelo sastavljeno od dionika koji se bave prevencijom nasilja i drugih oblika delikvencije. Kao važan projekt koji je proizašao iz ove suradnje, izdvojio je video nadzorni centar pomoću kojeg se nadziru javne površine Grada Dubrovnika.

– Potaknuti devastacijama dječjih igrališta i općenito infrastrukture za djecu i mlade, a s druge strane i potrebom za nadzor cesta i raskrižja u svrhu povećanja sigurnosti, postavili smo 116 kamera na 37 lokacija u Gradu. – obrazložio je Katičić, dodavši kako javne površine nadgleda gradska uprava, dok je centralni sustav smještan u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske.

Predstavnici njemačke delegacije podijelili su svoja iskustva u suzbijanju kriminaliteta, uz zaključak kako je prevencija najbolji način djelovanja, poglavito kad je riječ o osjetljivim skupinama kao što su mladi.

Posjet je dogovoren u okviru bilateralne suradnje kroz Mješovitu komisiju Vlade Republike Hrvatske i Vlade Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg. Delegaciju čine stručnjaci na polju prevencije kriminaliteta iz Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg – mentorima Hrvatske policije, koji već desetak godina pomažu pri usvajanju pozitivnih primjera preventivnih aktivnosti usmjerenih na sve oblike kriminaliteta i poboljšanja sigurnosti građana i njihove imovine. Začetnici su reforme „Policija u zajednici“ i inicijatori osnivanja Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist