Aktualno

Sezona ispunila očekivanja

Sezona ispunila očekivanja

Ministar turizma Veljko Ostojić uputio je poruku turističkim djelatnicima i gostima povodom špice turističke sezone.

Poruku prenosimo u cijelosti:

– Poštovani turistički radnici i prijatelji turizma, dragi gosti,

započela je špica turističke sezone koja je, prema prvim pokazateljima rezultata u turističkom sektoru u proteklih šest mjeseci ispunjava sva naša očekivanja. Stoga s optimizmom očekujemo naredne tjedne te konačne rezultate cjelokupne sezone, a do tada, do zadnjeg dana ove godine na svima nama je da maksimalno koncentrirano i kvalitetno obavimo naše poslovne zadaće.

Još jednom bih želio pozdraviti sve turističke djelatnike, hotelijere, kuhare, konobare, sobarice, animatore, privatne iznajmljivače i sve druge koji kroz svoj svakodnevni angažman u izravnom kontaktu s turistima predstavljaju našu zemlju, oblikujući dojam koji će ih motivirati na ponovni dolazak i širenje dobrog glasa o Hrvatskoj. Vaš rad, profesionalnost, uslužnost i osmijeh ogledalo su Hrvatske kao destinacije te vas pozivam da i kroz situacije produljenog radnog vremena i užurbanog obavljanja radnih zadataka ostanete dosljedni motu da je gost na prvome mjestu i da je uvijek u pravu.

Sezona visoke turističke posjećenosti velik je organizacijski i sigurnosni izazov. Umor i nepažnja vozača mogu imati kobne posljedice, pa apeliram da na odmor krećete opušteni, bez nepotrebne žurbe jer najvažnije je stići na željeno odredište bez poteškoća. U turističkim mjestima na jadranskoj obali i ove godine, u sklopu projekta Sigurna turistička sezona, uz hrvatske policajce patroliraju i njihovi kolege iz zemalja iz kojih nam dolazi najveći broj turista. I njih, čuvare reda i sigurnosti, pozdravljam i molim da još jednom pokažu kako je Hrvatska prije svega zemlja ljubaznih domaćina koja se veseli dolascima svih dobronamjernih gostiju.

Turistima pak poručujem da iskoriste vrijeme za istraživanje dosad im nepoznatih ljepota Hrvatske kojima, osim naše poznate i hvaljene obale, obiluje i unutrašnjost, kontinentalna Hrvatska. Uživajte u bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini, autohtonim gastronomskim delicijama te mnogobrojnim turističkim draguljima naše zemlje.

Turističkim radnicima želim uspješan posao, a našim dragim gostima nezaboravan odmor- stoji u pismu kojeg je uputio ministar Veljko Ostojić.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović