Crna kronika

SAZVANA SJEDNICA SKUPŠTINE Početkom listopada odluka o sankcijama prema Simoviću

SAZVANA SJEDNICA SKUPŠTINE Početkom listopada odluka o sankcijama prema Simoviću

Morat će se pričekati sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice dubrovačko-neretvanske županije kako bi se donijela odluka o sankcijama prema vatrogasnom zapovjedniku Dubrovačko-neretvanske županije Stjepanu Simoviću. Potvrdio je ovo za DuList predsjednik Ivo Franušić.

– Po Statutu obvezni smo sazvati sjednicu Skupštine koja će se održati početkom listopada – objasnio je Franušić i rekao kako se Predsjedništvo sastalo ovaj tjedan umjesto prošli kako je najavljeno zbog obveze samoizolacije predsjednika.

Podsjetimo, počekom rujna u Dubokoj Ljutoj došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila, a koja je, kako ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, za posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu. No, ova je prometna nesreća privukla veliku pozornost javnosti s obzirom da je u nesreći jedan od sudionika bio upravo Simović. Priznao je da je vozio pod utjecajem alkohola te je dao mandat na raspolaganje predsjedniku Vatrogasne zajednice DNŽ Ivu Franušiću.

– Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, predsjedniku Vatrogasne zajednice DNŽ dao sam mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim – poručio je tada Simović.

Iz PU DN navode kako je do prometne nesreće došlo kada je 47-godišnjak, krećući se iz Cavtata u pravcu Dubrovnika osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, udario u betonski blok koji se nalazio uz rub kolnika od kojeg se odbio i udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka koje se u tom trenutku kretalo suprotnim kolničkim trakom. Njime je upravljao 34-godišnjak, a koji je dalje udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je, također iz pravca Cavtata, upravljao 55-godišnjak. Alkotestom je utvrđeno da je 47-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola. U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je 34-godišnji vozač osobnog vozila koji je nakon ukazane liječničke pomoći, pušten kući. Za vrijeme trajanja očevida, promet na ovom dijelu ceste odvijao se bez zastoja i uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist