Županija

SASTANAK U MINISTARSTVU Lastovu treba bolja povezanost s Dubrovnikom

Katamarani Jadrolinija

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak na temu učestalosti, tipova plovila, kapacitirianosti i drugih obilježja brodskih linija na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Sastanku je nazočila pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, pročelnik Županijskog upravnog odjela za turizam, more, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević, predstavnici Otočnog Sabora, predstavnici Jadrolinije te predstavnici ostalih brodara koji obavljaju prijevoz na ovim linijama.

S obzirom da na području Županije postoje utvrđene linije koje su podijeljene u tri kategorije i to na trajektne, klasične i brzobrodske, a prema poboljšanom modelu od prethodne godine, zaključeno je zadržati sve navedene linije uz već poboljšanu kapacitiranost plovilima čime se osobito u ljetnim mjesecima osigurava brži protok prometa. Ovakav model zaključeno je predložiti u okvir Odluke koju bi trebala donijeti Vlada Republike Hrvatske.

Također, na prijedlog Županije, zaključeno je postojeći model linijskog prometa prema otoku Lastovu osim obveznog zadržavanja, u narednom razdoblju analizirati te predložiti model učestalijih linija te uspostavu novih optimalnih točaka za brže povezivanja otoka Lastova s Dubrovnikom izravno ili putem otoka Korčule, a što će biti tema posebnog sastanka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s Ministarstvom, Agencijom za obalni linijski promet, zainteresiranim općinama i drugima.

Naglašeno je razmatranje specifiranosti tipova plovila a na koju je osobito važno skrenuti pozornost prilikom izrade i nabave istih, kako bi udovoljili zahtjevnostima južnog Jadrana što bi rezultiralo održanjem linija svakog dana u godini u svim vremenskim uvjetima, a što se osobito odnosi na povezanost elafitskog otočja s Dubrovnikom te utvrđivanje linje Lastovo – Korčula.

Pročitajte još

Na području doline Neretve provest će se zračna snimanja zaslanjenosti

Dulist

SVEČANA SJEDNICA Uz Dan Općine Konavle nagrađeni ovogodišnji laureati

Dulist

Župa dubrovačka raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija