Grad

SASTANAK U GRADU Dogovoren novi model određivanja visine zakupa poslovnih prostora i javnih površina

SASTANAK U GRADU Dogovoren novi model određivanja visine zakupa poslovnih prostora i javnih površina

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je ove srijede drugi po redu sastanak s dijelom zakupaca prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Dubrovnika, a na temu naplate zakupa prostora i javnih površina.

Na sastanku je dogovoreno, a obzirom na neizvjesnost turističke sezone 2020., kako će se za mjesece srpanj, kolovoz i rujan računi za zakup ispostavljati do 15. u mjesecu za prethodni mjesec. Visina zakupa korespondirat će s visinom ostvarenih noćenja u 2020. godini, s usporedbom ostvarenja istih u 2019. godini, a sukladno podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika. Primjerice, ako broj ostvarenih noćenja u srpnju, 2020. godine bude iznosio 20% prošlogodišnjih rezultata onda će zakup javne površine i zakup poslovnih prostora biti obračunat u visini od 20% ugovorenog zakupa javne površine/poslovnog prostora. Sukladno prethodno postignutom dogovoru od 1. listopada 2020. do 1. travnja 2021. godine Grad Dubrovnik neće fakturirati zakup.

Ovom mjerom Grad Dubrovnik nastavlja podupirati poduzetničku aktivnost na području Grada Dubrovnika, a uz navedeno, sve do sada predložene mjere ostaju na snazi.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist