Aktualno

SAS i Norwegian najavio linije prema Dubrovniku

SAS i Norwegian najavio linije prema Dubrovniku

SAS, Norwegian, TUI i Nova Airways najavljuju početak prometovanja na svojim sezonskim linijama iz Skandinavije prema hrvatskim zračnim lukama.

Skandinavske aviokompanije nakon višemjesečne pauze obnavljaju promet na svojim sezonskim međunarodnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Dubrovnik, ali i Pula te Split ponovno će imati direktne veze s nekoliko gradova, donosimo red letenja za lipanj, piše Croatian Aviation.

Dubrovnik u najavi ima letove SAS-a i Norwegiana, oba bi spomenuta avioprijevoznika trebala obnoviti promet prema Dubrovniku u zadnjem tjednu lipnja.

SAS trenutno planira dvije linije prema Dubrovniku, iz Kopenhagena i Stockholma. Linija iz Kopenhagena najavljena je jednom tjedno od 28. lipnja, ponedjeljkom, dok je linija iz Stockholma najavljena također jednom tjedno, nedjeljom, od 27. lipnja. Prijevoznik također planira povećati broj operacija prema Dubrovniku već početkom srpnja. Dubrovnik u najavi ima letove SAS-a i Norwegiana, oba bi spomenuta avioprijevoznika trebala obnoviti promet prema Dubrovniku u zadnjem tjednu lipnja.

Norwegian u ponudi trenutno ima svega jednu liniju prema dubrovačkoj zračnoj luci. Radi se o liniji Stockholm – Dubrovnik – Stockholm koja bi prvi let ove sezone trebala imati 28. lipnja. Najavljena su tri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom i srijedom, a od srpnja i subotom.

Prvi letovi ove sezone najavljeni su prema splitskoj zračnoj luci. Norwegian će od 5. lipnja jednom tjedno prometovati na liniji Stockholm – Split – Stockholm, a od kraja lipnja najavljeni su svakodnevni letovi.

Pored Stockholma, Norwegian planira od kraja lipnja uvesti liniju Kopenhagen – Split – Kopenhagen (svakodnevno), a od 17. lipnja najavljeni su i letovi na liniji Oslo – Split – Oslo, tri puta tjedno, svakog četvrtka, subote i nedjelje.

SAS Scandinavian Airlines će od 5. lipnja obnoviti promet na liniji Stockholm – Split – Stockholm, a od 16. lipnja na ovoj su liniji najavljena dva leta tjedno, srijedom i subotom.

Od srijede, 9. lipnja, SAS uvodi liniju Kopenhagen – Split – Kopenhagen koja će u prometu biti dva puta tjedno, srijedom i subotom. Početkom srpnja kompanija će uvesti i redovnu liniju između Osla i Splita.

Uz dva spomenuta prijevoznika, prema Splitu će od petka, 4. lipnja, jednom tjedno prometovati TUI na liniji iz Stockholma. Od početka lipnja na redovnoj charter liniji Gothenburg – Split – Stockholm prometovat će i Nova Airways.

Zadarska zračna luka od kraja lipnja ima u najavi redovnu direktnu liniju Ryanaira između Gothenburga i Zadra, najavljena su dva leta tjedno, utorkom i petkom, a u srpnju će na ovoj liniji biti čak četiri leta tjedno.

Uz Gothenburg, Zadar će u srpnju još biti povezan sa Stockholmom i Aarhusom.

Rijeka, Osijek i Brač, tri preostale zračne luke otvorene za međunarodni promet, trenutno nemaju najavljenih redovnih linija iz Skandinavije za ovu ljetnu sezonu.

Prema trenutnim najavama, Zagreb će ovog ljeta imati četiri direktne linije prema Skandinaviji.

Već početkom lipnja Croatia Airlines će povećati broj operacija na svojoj redovnoj liniji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb s jutarnjim polaskom iz zagrebačke zračne luke, te će u lipnju letovi na ovoj liniji biti dostupni svakodnevno.

Od 23. srpnja Ryanair će uvesti liniju Zagreb – Gothenburg – Zagreb (tri leta tjedno), dok su od rujna najavljeni redovni letovi iz Zagreba za Oslo Torp i Malmo (obje linije po dva leta tjedno).

Norwegian je prethodnih godina prometovao na liniji između Kopenhagena i Zagreba, no ta linija ni ove godine nije u prodaji na službenoj stranici aviokompanije.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović