DuList IN

Samo dva boda dijelila su Korčulanku Željku od finala MasterChefa

Samo dva boda dijelila su Korčulanku Željku od finala MasterChefa

Korčulanka Željka Bleuš nije uspjela izboriti finale MasterChefa. S malom razlikom u bodovima u polufinalu je završila na posljednjem mjestu prilikom ocjenjivanja, donosi Nova TV.
Top tri kandidata morali su replicirati tri slijeda jela renomiranog chefa Denija Srdoča, koji je Kvarneru donio prve Michelinove zvijezdice. Na prvom tanjuru Deni im je predstavio carpaccio od filea grdobine s emulzijom od mandarine i emulzijom od peršina s tostiranim pinjolima. Na drugom je tanjuru bila verzija riblje juhe u kojoj je obraz grdobine. Na trećem tanjuru nalazio se drugi file grdobine pečen na tavici, deglaziran i vraćen na tavicu da se još malo prokuha. ”Bitno je da se odmara”, napomenuo im je Deni.
Nakon predstavljanja jela i kušanja, kandidati su se uputili u profesionalnu kuhinju restorana Nebo. Za pripremu ova tri jela imali su na raspolaganju 120 minuta.
-Mislim da ću stvarno uživati u kuhanju ovakvih jela – rekla je Željka.
Kako dalje donosi Nova TV, Željka je imala poteškoća s čišćenjem grdobine na koju je potrošila najviše vremena.
Željka je na kraju dobila najmanje, šest bodova. Kad su se zbrojili svi bodovi i žirija i chefa Srdoča, najviše ih je dobila Gorana – 32. Nakon nje Ivan 28 bodova i svega dva boda manje Željka koja je time završila svoju utrku za MasterChef.
-Prezentacijom najljepši tanjuri, ali problem je okusa i tehnika. Neke su stvari falile na glavnom jelu. Ne znam jesi li stavila dovoljno paprike u kelj, pa je falio mali ‘kik’ tom jelu – objasnio joj je chef Srdoča.
-Nisam pala na velikoj razlici – rekla je Željka.

Foto: Printscreen Nova TV

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist