Politika

Šalja i Gojun žele biti gradonačelnici

Zamjenik gradonačelnika Niko Šalja i zamjenik predsjednice gradskog SDP-a Mladen Gojun uputili su pisma namjere Gradskom odboru SDP-a Dubrovnik u kojem su istaknuli svoju želju da na predstojećim izborima za gradonačelnika upravo oni budu SDP-ov kandidat.

Doznajemo kako je Šalja u pismu istaknuo kako mu je želja da na tim izborima dubrovački SDP po prvi put vodi Grad samostalno, ali i istaknuo kako bi Gradski odbor trebao svog kandidata odabrati kroz određenu proceduru, kako bi se i time podigla ljestvica demokratizacije unutarstranačkih izbora.

Niko Šalja tako predlaže da se kandidat odredi uz pomoć anonimne ankete među građanima Dubrovnika, koju bi na određenom uzorku trebala provesti nezavisna agencija. Na osnovi tih rezultata proveo bi se izbor unutar Gradskog odbora ili svih članova stranke na gradskoj razini.

Ako nekim slučajem Šalja ne prođe najbolje kod građana, stat će iza onog kandidata kojem to uspije, dok Gradskom odboru ostavlja na izbor ulogu koju bi trebao imati u idućoj predizbornoj kampanji.

– Točno je, poslao sam pismo Gradskom odboru. Dogovoreno je da se pričeka Glavni odbor SDP-a u subotu, na kojoj očekujem da će Gradski odbor dobiti općenite smjernice za proceduru izbora kandidata. Nama se ostavlja da razradimo detalje- rekao nam je Šalja, dodavši kako je pismo namjere kandidiranja zasad poslao još i zamjenik predsjednice GO SDP Dubrovnik  bivši gradski vijećnik Mladen Gojun.

Podsjetimo, Niko Šalja već duže vrijeme u svojim izjavama i medijskim istupima ističe svoju želju za kandidaturom za gradonačelnika, a nakon što je dubrovački SDP odlučio ipak ne podržati Andra Vlahušića na idućim izborima, atmosfera u SDP-u se iz tjedna u tjedan sve više zahuktava.

Pročitajte još

Frankoviću novi mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a, Pezo preuzeo županijsku organizaciju stranke

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ bira nova vodstva lokalnih organizacija

Dulist

Cvijeto Cvjetković ostao na čelu županijskog HSU-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija