Sport

ŠAH Izboren ostanak u 1. B ligi

ŠAH Izboren ostanak u 1. B ligi

ŠK ‘Dubrovnik’ zadržao je prvo(b)ligaški status. Na natjecanju 1. B HŠL koje se od 7. do 16. listopada održalo u Solarisu kod Šibenika u posljednjem su meču izbjegli ispadanje u niži rang. Bili su bolji od ‘Šibenika’ s 4:2, čime su osvojili 8. mjesto i ponovili lanjski rezultat.

-Bila je to dosad nezabilježena infarktna završnica. Naime, nikome u ovom susretu nije ‘igrao’ neodlučan rezultat, nego isključivo pobjeda, jer bi u slučaju neriješenog i Šibenčani i Dubrovčani ispali, a ‘Goran” iz Bibinja bi se “izbavio” jer bi u krajnjem poretku imao bod više. U ovom presudnom susretu pobjede za naše šahiste ostvarili su Željko Bogut u srazu s Nebojšom Nikčevićem, Ivan Galić s Tončijem Matkovićem i Ivan Bender s Marijom Malenicom. Remizirali su Sebastien Feller s Emirom Dizdarevićem i Gordan Markotić s Mirom Teslom, dok je Ivo Ivanković izgubio od Branka Vlaića– ističe predsjednik ŠK Dubrovnik Bajro Sarić.

Inače, šahisti ‘Dubrovnika’ prikupili su ukupno 7 od mogućih 18 bodova, pobijedivši ‘Goran’ iz Bibinja s 3.5:2.5 i ‘Šibenik’ s 4:2, remiziravši s ‘Podravkom’ iz Koprivnice, ‘Požegom’ i ‘Vinkovcima’ 3:3 i izgubivši od splitskog ‘Mornara’ i ‘Pule’ 1.5:4.5, ‘Đakova’ 2:4 i ‘Rijeke’ 2.5:3.5.

Pojedinačno, prva ploča ‘Dubrovnika’ francuski velemajstor Sebastien Feller osvojio je 5 bodova iz 9 partija, druga IM Željko Bogut /BiH/ 3(9), treća IM Ivan Galić 3.5(5), četvrta IM Gordan Markotić 3(9), peta FM Augustin Brnas 2(8), šesta FM Ivan Bender 6(8) i prva rezerva Ivo Ivanković 1,5(6).

-S obzirom da je ovogodišnja konkurencija bila iznimno jaka, a po nositeljstvu ekipa ‘Dubrovnika’ pretposljednja i činjenicu da IM Ivan Galić na trećoj ploči nije nastupio u četiri važna susreta, ostanak se mora uzeti uspjehom – smatra Sarić.

Inače, novi članovi elitnog hrvatskog šahovskog razreda – 1. A lige su ‘Rijeka’ i ‘Podravka’ iz Koprivnice, a ligu napuštaju ‘Goran’ iz Bibinja i ‘Šibenik’. Ovogodišnji ekipni prvak Hrvatske u šahu je ‘Liburnija’ iz Rijeke u muškoj te HAŠK ‘Mladost’ iz Zagreba u ženskoj konkurenciji.

Bajro Sarić

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist