Koronavirus u Hrvatskoj

SA SJEDNICE VLADE U 24 sata jedanaest novih slučajeva zaraze koronavirusom

koronavirus italija 1

Hrvatska u posljednja 24 sata bilježi 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Rekao je to na sjednici Vlade državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, donosi Index.

Na povećan broj novozaraženih osvrnuo se i premijer Andrej Plenković.

-Imali smo tri tjedna zatišja, dok posljednjih dana bilježimo porast. Bilježimo preko 20 oboljelih. Smatramo da je dolaskom lijepog vremena to razumljivo i da su se naši sugrađani opustili. Pandemija ne jenjava, i dnevni broj oboljelih u svijetu je veći nego ikad. Samo jučer je bilo 120.000 novih slučajeva u svijetu, što je više nego u travnju – rekao je Plenković te dodao kako se povećava broj novooboljelih u našem susjedstvu, u BiH, Makedoniji i Srbiji.

-To su sve razlozi za povišeni oprez. Činjenica je da su se naši sugrađani vratili iz Srbije i BiH. Stoga apeliram na sugrađane da budu oprezni – rekao je Plenković. Naglasio je kako je u interesu hrvatskog gospodarstva, turizma i normalnog funkcioniranja države da što više reaktiviramo gospodarstvo. No, moramo zadržati ključne mjere koje sprječavaju zarazu.

-Svi novooboljeli su promptno obrađeni i identificirani su svi bliski kontakti i kontakti koji su stavljeni u samoizolaciju. Brzom reakcijom zdravstvenog sustava i epidemiologa situacija je stavljena pod kontrolu – rekao je državni tajnik Dulibić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist