Aktualno

S predstavnicima Hrvatskih voda o 530 milijuna kuna vrijednim europskim projektima

Iz Gradske uprave izvijestili su o sastanku gradonačelnika Mata Frankovića i njegove zamjenice Orlande Tokić s predstavnicima uprave Vodovoda Dubrovnik, konzultantske tvrtke Hidroprojekta – ING te Hrvatskih voda.

Glavna tema održanog sastanka bila je zajedničko iznalaženje rješenja za rješavanje otvorenih pitanja vezanih uz uspješan dovršetak pripreme studije izvodljivosti za EU Projekt ‘Dubrovnik – Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ čija vrijednost iznosi 530 milijuna kuna.

Prema trenutačnoj situaciji preduvjet za financiranje ovog projekta iz fondova Europske unije je izgradnja novog ili rekonstrukcija postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je trenutačno smješten u Petki, kao i zbrinjavanju mulja koji nastaje njegovim radom, a koji je potrebno propisno zbrinuti sukladno Planu provedbe vodno-komunalnih direktiva.

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić istaknula je kako je ovo tek prvi sastanak u nizu te da u idućih šest mjeseci Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik namjeravaju intezivnom suradnjom s Hrvatskim vodama i Hidroprojekt – ING-om što prije riješiti navedene probleme kako bi se uklonile sve prepreke za apliciranje ovog projekta na fondove Europske unije.

Projektom ‘Dubrovnik – Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ kao i planiranim investicijama u sklopu projekta cilj je osigurati i očuvati kvalitetu pitke vode, rekonstrukciju sustava vodoopskrbe, priključenje novih korisnika, smanjivanje gubitaka, a sve u svrhu očuvanja zdravlja ljudi i okoliša.

Pročitajte još

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

Dulist

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

Dulist