DuList IN

S Jannette Razum pripremite ukusne slastice za Uskrs!

S Jannette Razum pripremite ukusne slastice za Uskrs!

Simpatična majstorica slastica iz Samobora Jannette Razum, pripremila je dva recepta idealna za blagdanski, uskršnji stol. To su Cheesecake s mrkvom i Usrksni kuglof s grizom i malinama.

Cheesecake s mrkvom

Klasik na malo drugačiji način… Umjesto s podlogom od keksa, isprobajte Cheesecake tortu sa sočnim biskvitom od mrkve!

Sastojci
Biskvit s mrkvom
2 jaja
100 g šećera
100 ml ulja
150 g sitno ribane mrkve
130 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Nadjev od sira
1 kg svježeg sira / skute
3 jaja
2 vanilin šećera
100 g šećera
2 žlice limunovog soka
naribana korica ½ limuna
30 g gustina
Ostalo
400 g milerama
2 žlice šećera

Priprema:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Smjesu još kratko izmiksajte, a zatim umiješajte sitno naribanu mrkvu. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm). Dno kalupa svakako obložite masnim papirom. Biskvit pecite 15-ak minuta na temperaturi od 180º C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Biskvit ohladite na sobnu temperaturu, a zatim preko njega izlijte nadjev od sira. Jaja izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte sve ostale sastojke pa miksajte još malo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Cheesecake pecite u parnoj kupelji 30 minuta na 170º C. Kako biste dobili efekt parne kupelji na dno pećnice stavite zdjelu ili lim s vodom. Mileram izmutite sa šećerom i premažite ga preko pečenog Cheesecakea. Cheesecake vratite na 5 minuta u ugašenu pećnicu. Nakon toga ohladite ga na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku preko noći.

Uskrsni kuglof s grizom i malinama
Jednostavana ideja za dekorativan uskršnji kolač! Isprobajte ukusan kuglof od griza i malina preliven mliječnom i bijelom čokoladom!

Sastojci:

Smjesa za kuglof
2 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
naribana korica ½ limuna
300 g griza
80 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
250 g zamrznutih malina
Čokoladna glazura
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade

 

Priprema: 
Bjelanjcima dodajte malo soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom i malo ulja pa dodajte ostatak ulja i mlijeko. Dodajte naribanu limunovu koricu, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Maline pomiješajte s 1/2 žlice brašna pa i njih umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kuglof pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Kuglof ohladite, a zatim ga ukrasite čokoladnom glazurom. Mliječnu čokoladu otopite na pari pa prelijte njome kuglof tako da čokolada lijepo curi s njega. Spremite kuglof u hladnjak da se čokolada stisne, a vi za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu. Otopljenu bijelu čokoladu na isti način prelijte preko kuglofa. Kuglof ukrasite čokoladnim pisanicama.i spremite ga ponovo na kratko u hladnjak da se čokolada stisne.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist