Sport

Rukometaši osnovali novi klub u Župi dubrovačkoj

Rukometaši osnovali novi klub u Župi dubrovačkoj

Župa dubrovačka dobila je novi sportski klub i to rukometni! Riječ je o RK Ardiaei, koji je, kako se navodi u priopćenju za javnost, osnovan od strane deset mladih i ambicioznih ljudi, sve redom donedavnih rukometaša, kojima je rukomet dio života i koji imaju želju nastaviti raditi i igrati rukomet u cilju promicanja sporta i zdravih načina življenja.

-Naš klub čine sve redom izvrsni, dokazani igrači. Nastupali smo u svim ligama hrvatskog rukometa pa tako i u Premijer ligi prvi put u povijesti Dubrovnika. Kroz sve te godine, skupili smo ogromno iskustvo i znanje te upijali savjete vrhunskih trenera koji su nas vodili ka najvećim uspjesima. Među nama ima igrača koji su završili igračku karijeru i već su vlasnici trenerskih licenci te se redovito usavršavaju kroz različite oblike seminara i tečajeva sa iskusnim stručnjacima. To nam daje garanciju u siguran i kvalitetan razvoj. Naše znanje sada želimo usavršavati i prenositi na mlađe generacije jer smatramo da je to temelj za zdravu budućnost kako našeg kluba, tako i rukometnog sporta. Bavljenje sportom, pogotovo momčadskim, uvelike doprinosi razvoju djece. Djeca se uče zdravim navikama, suradnji, poštovanju i preuzimanju odgovornosti. Uče se pobjeđivati i gubiti, a to je ono s čim se susreću kroz život. Naš cilj je da uz kvalitetan, moderan i individualan pristup svakom djetetu, pomognemo da djeca izrastu u kvalitetne ljude i dobre sportaše. Dakako, druženje i upoznavanje novih ljudi i sve ono što sport donosi jamči uspomene za cijeli život – navodi u priopćenju predsjednik novog kluba Leo Brnin.
Ističe i kako je klub osnovan u Župi dubrovačkoj, zbog velikog potencijala u razvijanju mlađih uzrasta. Objasnio je i ime kluba.

-Inspiraciju za ime kluba pronašli smo u Ardijejcima. Ardijejci su ilirsko pleme, poznati kao vješti i neustrašivi ratnici, moreplovci. Među prvima su naselili prostore današnje Župe dubrovačke. Puno ideja ćemo pokušati prenijeti u ovaj projekt. Početci su uvijek teški, ali volja i stav koji imamo da je svatko onaj sa dobrom voljom i energijom dobrodošao nam daju nadu da će ova pozitivna priča trajati. Nadamo da će nas žitelji Župe
dubrovačke prepoznati i podržati – naveo je dalje.

Također je izrazio zahvalnost svima koji ih podupiru, prvenstveno Općini Župa dubrovačka, Osnovnoj školi Župa dubrovačka, dubrovačkom gradonačelniku i privatnim tvrtkama koje ih podržavaju.

-Njima ćemo se znati zahvaliti kroz trajanje natjecateljske sezone koja će biti duga, i financijski zahtjevna. Tu se nadamo da ćemo naići na otvorena vrata svih onih koji bi nam mogli pomoći. Također, ovim putem pozvali bi sve zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za školu rukometa putem mail-a na rkardiaei@gmail.com ili na broj +385997990482. Prijave traju do 1.10.2021. – zaključuje predsjednik novoosnovanog kluba.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist