Sport

RUKOMET Uspjeh Dubrovnika u Trilju

Rukometna lopta

RKHM Dubrovnik pobjedom je otvorio natjecanje u 2. HRL. Na teškom gostovanju u Trilju izabranici Vide Vlahića slavili su s 25:22 protiv Cetinke, iako su na poluvremenu domaćini imali 10:9.

Ključni igrač za dubrovačke rukometaše u prvom dijelu bio je vratar Hajdarović s nekoliko obranjenih ‘zicera’. U nastavku susreta Cetinka je držala 3 gola prednosti, ali u 44. minuti gosti na krilima Hrvoja Lončarice i Anesa Avdića rade preokret te dolaze u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja meča. Do kraja utakmice Siniša Meštrić, inače povratnik iz Bjelovara, ‘spušta roletnu’ na vratima Dubrovnika, koji s velika tri boda napušta Trilj.

Najefikasniji u dubrovačkom sastavu bili su Avdić i Dabelić s po 5 pogodaka, Antonio i Hrvoje Lončarica su dodali po 4, Radić je zabio 3, Obradović 2, a Bušlje i Prskalo po jedan. Najbolji u redovima Cetinke bio je Bekan sa 6 pogodaka.

– Znali smo da nas na otvorenju sezone čeka jak i za nas uvijek nezgodan protivnik. Uspijeli smo pobijediti samo zato što smo imali ‘dužu’ klupu te sam mogao pronaći ‘najraspoloženije’ igrače u svakom trenutku. Možemo puno bolje i moramo. Igrom u obrani sam donekle zadovoljan, a potpuno nezadovoljan napadom. Da nije bilo pojedinačnih bravura teško bi do bodova. Ove godine drže nas za glavni pretedente za prvo mjesto, ali to se treba dokazat na terenu – riječi su trenera Vlahića po završetku meča.

RKHM Dubrovnik u 2. kolu u srijedu 30. rujna u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u 17.30 sati dočekuje Jelsu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist