Kultura

RUJAN U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA Besplatan upis, pripreme za mature, nagradni natječaj…

Povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se svake godine obilježava 8. rujna i u sklopu Godine čitanja te početka nove školske godine, Dubrovačke knjižnice priredile su bogat rujanski program za djecu i mlade s mnogim pogodnostima.

Od 6. rujna do 1. listopada 2021., Dubrovačke knjižnice nude besplatnu jednogodišnju članarinu djeci i mladima do 18. godine starosti ( učenicima četvrtoga razreda srednje škole) koji se žele učlaniti ili obnoviti članstvo, uz uvjet posudbe minimalno jednog naslova.

Tijekom rujna održavat će se i program ‘’Mladi za mlade’’ kojeg će voditi učenik 3. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku, Antun Pendo. U programu, u kojem će se čitati i raspravljati o lektirama, će sudjelovati učenici prvih i drugih razreda srednjih škola.

S novom školskom godinom kreću i pripreme za državnu mature iz Hrvatskoga jezika koje vodi profesorica Mirjana Žeravica. U četvrtak, 9. rujna, održat će se dogovorni sastanak svih zainteresiranih učenika srednjih škola, s naglaskom na maturante, kako bi se s profesoricom Žeravicom uskladili oko satova priprema. Sastanak počinje u 19:30 sati u Saloči od zrcala i mole se svi zainteresirani učenici srednjih škola da prisustvuju tom sastanku.

„Tvoja staza“, naslov je pod kojim će se održavati mjesečni nagradni natječaj za najbolje napisani osvrt i esej o pročitanom djelu. Natječaj je namijenjen dubrovačkoj djeci od vrtićke do srednjoškolske dobi prema kategorijama:

–          Vrtićka dob ( dijeli se u skupinu crtež i skupinu video snimka) osvrt o pročitanom djelu prema vlastitom izboru (mokosica@dkd.hr)
–          Učenici od 1. do 4. razreda OŠ– osvrt o pročitanom djelu  prema vlastitom izboru (djecji@dkd.hr )
–          Učenici od 5. do 8. razreda OŠ- osvrt o pročitanom djelu prema vlastitom izboru (djecji@dkd.hr )
–          Učenici od 1. do 4. razreda SŠ – esej o lektirnom naslovu (informacijska.sluzba@dkd.hr )

Mjesečno se šalje jedan rad priložen  e-pošti pod šifrom u pdf formatu na navedene e-adrese, a osobni podaci  (autor, vrtićka grupa,  kola, razred i odjeljenje se dostavljaju u tekstualnom obliku u e-pošti. Nagrade će se dodjeljivati najboljem radu u svakoj kategoriji prema ocjeni stručnog žirija tijekom rujna, listopada i studenoga 2021.

Također, krajem rujna planirane su i radionice emocionalnog opismenjavanja djece i mladih u kojem će sudjelovati psihologinja, kao i zanimljive radionice za najmlađi uzrast na Odjelu za djecu i mlade.

Pročitajte još

DOMAGOJ PERKIĆ U 2022. nastavit ćemo raditi na stalnom postavu budućeg Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA KNJIGA O KARDINALU FRANJU ŠEPERU Komunistička vlast ga nije voljela, a bio je prvi netalijanski prefekt Svete Stolice za nauk vjere

Dulist

Na današnji dan preminuo je jedan od najistaknutijih slikara hrvatske moderne Mato Celestin Medović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija